Amenajarea casei

#curatenie sifonier #sifonier deschis #dressing

Se poarta sifonierele cu hainele la vedere. Iti place acest trend?

Putem uita de usi glisante, sertare sau... perdele care sa ne ascunda de ochii curiosilor toate lucrurile. Designerii de interior sustin ca toate acestea nu mai sunt in tendinte si ca acum e la moda sifonierul deschis. E nevoie de putin curaj, dar si de inventivitate pentru a crea astfel de spatii, insa rezultatul pare cat se poate de interesant.

In 2019, dressing-ul va fi deschis sau nu va fi deloc! Cam aceasta este deviza in amenajari in anul care vine. Rafturi usoare sau pereti perforati care sa permita patrunderea aerului si a luminii, cutii de depozitare si cam atat. In rest, nuante si texturi naturale vor da farmec spatiilor de depozitare pentru haine si accesorii. Iata cateva modele perfecte de adoptat:

Dressing deschis ca separator

Un dormitor generos, care tine loc si de spatiu de dormit si de birou pentru lucru sau pentru studiu, sifonierul poate reprezenta un bun separator vizual intre cele doua zone. Practic, in felul acesta zona de dormit castiga in intimitate, iar incaperea capata un dublu rol mult mai bine definit. Daca incaperea este intunecata, poti lua in calcul un sifonier deschis total, fara peretele care acopera in mod normal partea sa din spate. In felul acesta lumina circula mult mai usor.

Dressing deschis multifunctional

Dulap, suport pentru televizor, biblioteca si masa de toaleta, un dressing deschis poate imbina mai multe tipuri de mobilier. Chiar daca la baza are sertare inchise, faptul ca partea de sus este deschisa, intreaga constructie nu mai pare atat de masiva precum un sifonier obisnuit. Un fel de compromis ideal pentru a oferi unei camere mici tot confortul unei incaperi mari.

Ordine si disciplina

Toate vor fi la locul lor intr-un astfel de dulap. Hainele vor fi asezate in ordine, totul va fi perfect fiindca sifonierul deschis devine o piesa decorativa in sine. In plus, lucrurile aliniate frumos ofera si avantajul de a economisi timp dimineata, cand totul se face pe fuga.

Usor adaptabil spatiilor mici

Dulapul fara usi este ideal atunci cand vrei sa faci economie de spatiu si sa profiti la maximum de fiecare loc din casa. Acesta se potriveste oriunde, chiar si in capatul unui hol. Nefiind inchis creeaza iluzia unui spatiu mult mai mare.

Nota de stil

Cu profilul sau aerisit si liniile fine, sifonierul deschis poate deveni un punct focal al oricarei incaperi. Alege o nuanta inchisa, precum negru sau gri antracit, si va intra perfect in contrast cu un perete alb, dand spatiului o nota extrem de eleganta, de boutique de lux.

 

Sursa foto: uhozz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului