Amenajarea casei

#design interior #amenajare casa #reamenajare casa #schimbare design

Schimbari minore, efecte majore: Idei decorative cu impact garantat

Pentru a realiza o schimbare majora in interiorul unei incaperi, nu este nevoie sa apelezi la modificari de mare amploare. Uneori, interventiile minore la nivelul designului pot avea un impact mai puternic decat crezi. Iata cateva idei decorative cu efect garantat!


1. Mizeaza pe efectul suprapunerilor


Vrei sa dai o nota de inedit si profunzime unei incaperi? Mizeaza, in acest caz, pe efectul produs de obiectele si texturile suprapuse! Spre exemplu, doua fotografii sau oglinzi inramate pot fi suprapuse partial pentru a crea un efect special. De asemenea, un teanc stingher de carti poate capata personalitate daca il decorezi cu un obiect haios amplasat in varf. Nu in ultimul rand, un fotoliu, o sofa ori un scaun acoperit cu o cuvertura sau o patura va parea o cu totul alta piesa de mobilier si va schimba aspectul intregii camere.


2. Adauga o veioza pentru un plus de luminozitate


Luminozitatea unei incaperi este mai importanta decat ai putea crede. Schimbarile la nivelul designului pot include si inserarea unui nou corp de iluminat pentru un plus de lumina. O veioza cu personalitate - cum ar fi una intr-o culoare intensa, asortata sau in contrast cu cromatica din incapere - va schimba atmosfera instant.

Pentru a te asigura ca veioza achizitionata are dimensiunile potrivite - in special atunci cand o folosesti la citit - asigura-te ca partea inferioara a umbrei pe care o creeaza se afla la nivelul urechii ori pometilor tai atunci cand esti asezat.


3. Foloseste istet o perdea de dus din material textil


Desi nu este la fel de comuna precum aceea din PVC, o perdea din material textil se poate dovedi o achizitie mai versatila decat iti imaginai! Cand o inlaturi din baie, nu este nevoie sa o arunci: o poti folosi in calitate de perdea intr-o alta incapere a casei. La fel de bine, perdeaua de baie poate deveni cuvertura pentru un fotoliu ori baza pentru viitoarele tale fete de pernute decorative. Avantajul unei perdele de dus din material textil este ca iti permite sa pui in aplicare o bogatie de idei de design fara a scoate multi bani din buzunar.


4. Transforma baia intr-un centru spa


Nu este nevoie sa investesti sume mari de bani pentru a-i oferi baii tale un nou look. Daca urmaresti sa iti transformi baia intr-un spatiu relaxant, similar unui centru spa, afla ca tot ce trebuie sa faci este sa achizitionezi prosoape, covorase de baie si alte elemente de decor in nuante deschise, preferabil albe. Materialele sunt si ele importante: cu cat prosoapele si covorasele sunt mai pufoase si moi, cu atat efectul final va fi mai pronuntat.


5. Schimba pozitia obiectelor de arta din casa


Locuinta ta se mandreste cu prezenta unor obiecte veritabile de arta? Daca nici macar tu nu te mai opresti sa le admiri, inseamna ca au devenit "invizibile" si pentru invitatii tai si ca a sosit momentul sa le schimbi pozitia. Mutarea unui tablou de pe un perete pe altul ar putea fi solutia ideala pentru a reatrage atentia asupra lui. Acelasi indemn este valabil si in cazul altor obiecte speciale, precum statuetele, veiozele sculptate, vazele pretioase etc.

Foto: bhg.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare