Amenajarea casei

#decor interior #decorarea casei #decor #design interior

Schimbarea decorului de la un sezon la altul

Cateva perne verzi si o vaza cu lalele pot inveseli o camera instantaneu. Dupa sfarsitul sezonului calduros, o patura pufoasa si un platou cu conuri de brad sunt accesorii ideale pentru toamna-iarna. Cum faci, insa, atunci cand vrei sa te bucuri de un design interior in conformitate cu anotimpul in care te afli? Exista mai multe modalitati de a-ti decora locuinta in functie de sezon, fara sa investesti multi bani.


Un fundal clasic, neutru pentru decor


Realizeaza un fundal neutru, care poate fi accesorizat pentru fiecare sezon. Diverse nuante de alb pot fi alese pentru puritate si lumina. Albul aminteste de zapada, ghiocei, dar si de norii pufosi ai verii sau de nisipul plajei. Un galben pal, un crem sau un bej pot fi alte alegeri potrivite in acest sens.


Un nou decor cu ajutorul culorii


Daca mobila ta este maro inchis sau wenge, o poti accesoriza vara cu bleu si cafeniu, pentru un aspect racoros si elegant. Toamna si iarna inlocuieste cu accesorii portocalii, aramii, grena, rosii. O mobila alba sau in culoarea lemnului natural este perfecta pentru accesorii din fiecare sezon.


Foloseste accesorii de sezon pentru decor

 

In functie de paletele de culori alese, cumpara doua cuverturi de pat sau foloseste o cuvertura cu fata dubla. Pune perdele si draperii de vara si perdele si draperii de iarna. Acestea au un impact vizual puternic, imbraca peretele si contribuie mult la decorul interior inspirat de sezonul in curs.

Investeste in fete de perna. Sunt ieftine si poti folosi materiale subtiri, precum inul, vara si tesaturi mai groase, iarna. Vei folosi, astfel, aceleasi perne decorative, insa in alt ambalaj.

Fa aranjamente florale naturale. Bradul, pinul, conurile sunt materiale perfecte pentru sarbatorile de iarna. Un bol de sticla cu nisip de la mare si cateva scoici bine curatite contribuie la aerul estival al livingului tau. Culege flori de pe camp si plante din natura, cum este papura, usuca-le si foloseste-le in diverse aranjamente florale.

Poti cumpara cateva decoratiuni interioare de tipul statuetelor care se potrivesc pentru un anumit sezon. Este o metoda buna sa le expui, prin rotatie, integrandu-le in designul interior al camerei.

Foloseste autocolant cu un design potrivit cu sezonul pentru fundul rafturilor din biblioteca. Un astfel de accesoriu se potriveste cel mai bine la bibliotecile albe. Autocolantul poate fi aplicat pe pereti si pe mobila si schimbat oricand, cu usurinta.

Schimbarea decorului de la un sezon la altul iti ofera ocazia perfecta sa pui in valoare lucruri care au fost uitate prin sertare sau mosteniri de familie.


Tesaturi pentru schimbarea decorului dupa sezon


Utilizeaza tesaturi naturale pentru primavara si vara, care sunt usoare. Poti investi intr-un covor de iarna sau intr-un set de draperii special pentru toamna si iarna, facute dintr-un material mai gros si mai bogat. Paturile sunt cea mai simpla modalitate de a decora o camera. Le poti atarna pe bratul unui fotoliu, pe un scaun sau pe patul din dormitor.

Sursa foto: interiordesignphotos.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului