Amenajarea casei

#shimbare acpect casa #amenajare casa

Schimba aspectul casei la inceput de an – 4 idei care vor transforma locuinta

Noul an aduce cu sine nevoia de schimbare, atat din punctul de vedere al obiectivelor personale, cat si al organizarii spatiului in care ne petrecem timpul. Daca ideea de renovare implica anumite cheltuieli neprevazute, ei bine, pentru a te bucura de o atmosfera placuta in propria locuinta, poti face mici modificari ambientale.

 

Cu putina indemanare si cateva idei creative, vei putea scoate casa din monotonie cu efort minim. Cand simti ca spatiul de acasa necesita imbunatatiri, ia in considerare urmatoarele trucuri.

Asorteaza cromatic draperiile cu podeaua

Un truc simplu de aplicat, cu un impact puternic asupra stilului decorativ din casa, este asortarea draperiilor si a covoarelor. Pentru a obtine un aspect armonios in camera, alege culori si imprimeuri care vor crea un echilibru din punct de vedere vizual.

Intrucat nuantele puternice sunt greu de intretinut, opteaza in favoarea culorilor neutre – spre exemplu, alaturarea unei draperii bej si a unui covor crem va aduce un aer uniform. In privinta amplasarii, specialistii in design interior recomanda, pentru dormitor, o nuanta linistita (tonuri neutre sau pastelate), pentru hol sunt potrivite culorile vii, jucause, cu forme geometrice, in timp ce livingul se poate decora in orice combinatie.

Personalizeaza spatiul cu noi corpuri de iluminat

Corpurile de iluminat indeplinesc un rol important pentru intreaga locuinta, deoarece au puterea de a imbunatati semnificativ ambientul si designul. In camerele decorate intr-un stil simplu, o lustra supradimensionata va deveni punctul central de interes. Daca in sufragerie nu sunt prezente o multime de obiecte decorative, atunci poti utiliza lampadare sau veioze, utile in desfasurarea diverselor activitati – spre exemplu, un lampadar cu lumina calda poate fi amplasat langa o canapea sau un fotoliu, astfel incat te vei bucura de un spatiu perfect pentru relaxare sau citit.

Un perete dominant

Fie ca ne referim la vopsire sau aplicarea unui tapet, dinamica unei camere se va schimba categoric atunci cand exista un perete de accent. In ceea ce priveste nuanta aleasa, poate fi o culoare contrastanta cu restul tonurilor din camera – pentru a mari vizual o incapere de mici dimensiuni, orienteaza-te catre nuante mai reci: albastru, violet sau verde. Cu toate acestea, incearca sa-ti limitezi optiunile cromatice la doua sau trei culori, pentru un rezultat uniform.

Mizeaza pe obiecte decorative

O atmosfera placuta si confortabila este intretinuta de obiecte decorative, intrucat aduc un plus de noutate si dinamism. Pentru un living modern, amplaseaza pe suprafata mesei de cafea o serie de carti interesante, care trateaza subiecte de interes general, lumanari parfumate cu arome de sezon si vaze cu flori. In ceea ce priveste canapeaua, asaza aici pernute decorative in diferite forme si culori sau o patura calduroasa. Garantat, vor aduce un aer linistit si odihnitor.

Daca printre pasiunile tale se numara cititul, monteaza cateva etajare, polite sau console pe perete. In acest fel, vei face loc pentru depozitarea romanelor preferate si a obiectelor decorative.

In plus, reconditionarea obiectelor de mobilier ramane o solutie optima pentru infrumusetarea spatiului preferat. Fie ca este vorba de aplicarea unui colant pe usa, vopsirea masutei de cafea sau restaurarea scaunelor, cu siguranta te vei bucura de un rezultat exceptional!

Sursa foto: Unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea