Amenajarea casei

#prelata multifunctionala #prelata #utilizare prelata

Prelata multifunctionala, un ajutor in curtea ta

Prelata multifunctionala este un accesoriu foarte util pentru curte, gratie numeroaselor posibilitati de a o folosi. Aceasta invelitoare poate acoperi masina, mobilierul de gradina, lemnele, piscina etc.
 

Cum folosesti prelata multifunctionala


Prelata multifunctionala reprezinta o buna investitie ca urmare a rolului multiplu pe care il poate indeplini. Un astfel de accesoriu te costa in jur de 65 lei si poate fi folosit ca invelitoare pentru acoperirea lemnelor, pentru masina din curte, mobilierul de gradina, pentru foisor, leagane, gazon, piscina, gratar sau alte lucruri aflate in curte si gradina. Cu ajutorul unei astfel de prelate poate fi adapostit si locul de joaca al copiilor.

Datorita sistemului de prindere, prelata poate fi fixata pe forma obiectului acoperit si inchisa bine, astfel incat vantul sau apa sa nu o poata muta. Prelata multifunctionala poate fi luata si intr-o excursie la munte, pentru a realiza un acoperis sau un zid improvizat, impotriva apei sau curentului. In felul acesta, prelata nu doar protejeaza obiectele, dar ofera adapost si oamenilor.
 

Ce caracteristici trebuie sa aiba prelata multifunctionala


Prelata multifunctionala protejeaza de razele UV, de apa, vant si asigura o foarte buna fixare pe suprafata pe care vrei sa o protejezi.

Una dintre cele mai importante functii indeplinite de o prelata o reprezinta protejarea mobilei de exterior. Prelata multifunctionala este realizata dintr-o tesatura speciala, impermeabila si rezistenta la razele UV. Acestea din urma sunt daunatoare pentru mobilier, deoarece il usuca, ii distrug textura si il decoloreaza. De aceea, cand acoperi mobila de gradina cu o invelitoare, trebuie sa te asiguri ca aceasta este suficient de groasa pentru a nu permite razelor UV sa patrunda prin ea.

Un alt aspect esential este cel legat de apa. Invelitoarea nu trebuie sa fie doar rezistenta la apa, dar si impermeabila. In caz contrar, apa ajunge sa fie absorbita de material si, chiar daca acesta rezista, mobila sau lucrurile pe care voiai sa le protejezi vor fi udate si, prin urmare, distruse.

Rezistenta prelatei este un alt aspect de luat in consideratie. Prelatele se folosesc de obicei pentru a proteja un lucru de furtuni, zapada, vant etc. Daca prelata nu este foarte rezistenta, aceasta se fisureaza la margini sau in zonele unde obiectul acoperit este ascutit, cum se intampla cu colturile mobilierului de gradina. O prelata de calitate trebuie sa reziste la soare, vant, lapovita, ninsoare, ploaie.

O prelata multifunctionala trebuie sa aiba margini intarite din polietilena si butoniere la fiecare metru, astfel incat sa se fixeze cu un cordon foarte rezistent.

Dimensiunea prelatei nu este extrem de mare, fiind vorba despre cativa metri. Pentru o prelata obisnuita, dimensiunea obisnuita este de 3/4 metri. Aceasta dimensiune asigura un invelis pe toate partile pentru un maldar de lemne, pentru un mobilier de gradina si chiar pentru masina parcata in curte, in aer liber.

Sursa foto : archiexpo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului