Amenajarea casei

# organizare paste #pregatri paste #curatenie paste #decoratiuni paste #masa paste #paste

Pregatirile pentru Paste: cum sa te organizezi perfect pentru a sarbatori in familie

Pastele este o sarbatoare deosebita, de care se bucura deopotriva adultii si copiii. La fel ca in cazul altor sarbatori importante, traditia in Romania impune petrecerea timpului alaturi de cei apropiati. Astfel, ai ocazia perfecta sa iti vezi parintii, bunicii si copiii laolalta si sa te bucuri de prezenta si de energia lor pozitiva.

 

Daca ti-ai asumat rolul de gazda, este insa nevoie sa te pregatesti temeinic pentru perioada sarbatorilor pascale. Sunt o multime de lucruri de facut si, chiar daca te bucuri de ajutorul sotului, al mamei sau chiar al copiilor, trebuie sa recunosti ca greul tot pe tine cade. Iata care sunt aspectele pe care sa nu le scapi din vedere pentru a te organiza impecabil cu toata treaba si pentru a le oferi celor dragi sarbatori mai mult decat fericite:

Curatenia de primavara

Poate ca ai facut-o deja, poate ca ai lasat-o pentru ultima saptamana dinaintea Pastelui. stii deja ca presupune mult mai multa munca decat curatenia saptamanala si ca poate fi considerata un veritabil ritual de sarbatori.

Aspiratorul si carpa de sters praful nu mai sunt singurele tale arme. Curatarea covoarelor, spalarea geamurilor si descotorosirea de haine sau obiecte pe care nu le mai folosesti sunt doar cateva dintre lucrurile pe care le vei face acum.

Sfat: incepe prin a scapa de lucrurile inutile, vechi sau de care te-ai plictisit; astfel vei avea mai putin de sters sau de spalat si mai mult spatiu la dispozitie pentru a le rearanja pe cele importante. De asemenea, curata totul de sus in jos, astfel incat praful de pe rafturile superioare ale mobilierului sau din colturile tavanului sa nu iti compromita munca.

Pregatirea mesei de Paste

Chiar daca te-ai specializat in sarmalele de post si alte preparate delicioase care nu contin ingrediente de origine animala, este momentul sa-ti dovedesti calitatile si cu mai putine restrictii. La acest capitol, fiecare familie are propriile obiceiuri, adaptate in functie de gusturi si preferinte culinare. Sunt persoane care apreciaza preparatele traditionale din miel, dar si persoane care nu le tolereaza deloc. Pe langa preferinte, poate fi vorba si despre alte restrictii, cum ar fi alergiile sau intolerantele alimentare ale unor membri ai familiei.

Tine cont de acestea atunci cand prepari aperitivele pentru masa de Paste si inlocuieste, la nevoie, anumite ingrediente pe care familia ta nu le apreciaza sau care ar putea provoca neplaceri sau probleme de sanatate.

Pe langa aperitive, mai poti prepara si o friptura, de care se pot bucura chiar si cei mai pretentiosi oaspeti. Nu uita de desertul traditional: poti gasi pe internet o multime de retete simple de pasca, cu sau fara aluat, numai bune pentru masa de sarbatori.

Decoratiunile de Paste

Daca ai terminat cu treburile administrative - curatenia si mancarea, te poti ocupa, in sfarsit, de ceva mai putin obositor si mult mai placut: decorarea locuintei si a mesei de Paste. in ceea ce priveste decoratiunile, magazinele de specialitate ofera o gama variata de produse tematice, de la suporturi pentru flori si cosuri pentru oua, la lumanari parfumate, ghirlande si decoratiuni care pot fi atarnate.

Daca te simti creativa si ai suficient timp la dispozitie, poti insa sa incerci niste proiecte diy. Implica-i si pe ceilalti membri ai familiei in aceasta activitate, va veti distra de minune facand cu maini voastre cele mai inedite decoratiuni tematice de Paste!

Cadourile

Desi presiunea nu este la fel de mare ca in cazul sarbatorilor de iarna, cu siguranta un dar simbolic poate aduce oricand bucurie. Daca ai ocazia sa-i bucuri pe cei dragi, de ce sa n-o faci? “Iepurasul” este, de regula, mai modest decat Mos Craciun, asa ca efortul financiar nu trebuie sa fie prea mare. In plus, ai posibilitatea sa prepari sau sa confectionezi chiar tu aceste daruri, pentru ca nu ar fi deloc deplasat sa oferi un obiect decorativ sau un preparat culinar precum o briosa sau o mini-pasca fiecarui invitat la masa de Paste.

Tu ce planuri ai de sarbatori si cum intentionezi sa iti rasfeti familia?

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea