Amenajarea casei

#bei-apa #purificator apa #filtre apa #filtrare apa #apa potabila #apa #filtru apa

Poti scapa de microbi cu un sterilizator apa

Un sterilizator apa cu lumina ultravioleta de calitate este cea mai buna optiune pentru dezinfectarea apei potabile dar si a apei din fantana sau piscina, rolul cel mai important al unui sistem de purificare apa cu raze ultraviolete fiind acela de distrugere si prevenire a reproducerii bacteriilor si protozoarelor precum Ecoli, Giardia sau Cryptosporidium. Radiatia ultravioleta in apa nu are niciun fel de efecte adverse, nu altereaza gustul, mirosul sau calitatea apei, spre deosebire de dezinfectia chimica.

 

Avantaje:

Avantajele pe care le aduce un sterilizator apa cu ultraviolete sunt nenumarate, acesta fiind si motivul pentru care majoritatea profesionistilor din domeniu recomanda utilizarea unui astfel de sistem de sterilizare cu raze UV pentru apa potabila care curge la robinet. Din punctul de vedere al locului de unde puteti achizitiona un sistem de sterilizat cu ultraviolete, acesta poate fi gasit atat in magazinele locale, cat si pe internet, site-ul Bei-Apa.ro fiind unul dintre magazinele virtuale serioase care le comercializeaza.

Un aparat de dezinfectat apa este indicat a fi utilizat nu doar de catre fabricile unde se produc alimente sau bauturi, in domeniul medical/farmaceutic pentru sterilizarea instrumentelor sanitare, dar si pentru uz casnic.

Un aparat de sterilizat apa este foarte popular in randul utilizatorilor casnici, un sistem de dezinfectare apa asigurand consumatorilor apararea eficienta impotriva contaminantilor din apa.

In general, un sistem de sterilizat apa este recomandat a se folosi impreuna cu un aparat de filtrare cu carbune activ, astfel incat utilizatorii apei de consum sa fie siguri ca scapa atat de gustul, mirosul si culoarea ciudata pe care o are apa de la robinet dar si ca aceasta nu este contaminata cu plumb, fier, mercur, arsenic, clor, virusuri, bacterii sau alte substante organice care se gasesc in apa potabila.

Cum functioneaza:

In plus, un aparat de sterilizat apa cu ultraviolete contine raze UV care actioneaza direct asupra ADN-ului bacteriilor si virusurilor, prevenind reproducerea lor. Testele facute de-a lungul timpului de catre specialisti in domeniu au demonstrat ca dezinfectarea apei cu ajutorul razelor ultraviolete distrug microorganismele din apa in proportie de 99,99 %.

Exista o serie de conditii pentru ca un sterilizator cu UV sa fie eficient: puterea lampii (se masoara in wati), calitatea sticlei (transparenta ridicata); claritatea apei, cat si lipsa din apa a unor contaminati care, in cantitati peste un anumit prag, reduc drasctic eficacitatea lampii.

Mentenanta:

Din punctul de vedere al modului in care un aparat de sterilizat apa poate fi intretinut, ingrijirea lui este facila chiar si pentru un amator in domeniu. Aceste sterilizatoare apa cu raze ultraviolete functioneaza cu ajutorul unor lampi UV care trebuie schimbate doar o data pe an, astfel incat intretinerea unui astfel de sistem de sterilizat apa nu este deloc costisitoare.

Concluzie:

Virusurile si bacteriile sunt din ce in mai rezistente la substantele de dezinfectie aplicate in retelele de apa municipale, acest lucru afectand sanatatea noastra si a celor dragi prin consumul de apa zilnic de la robinet. Un sistem de sterilizat apa cu ultraviolete pe langa un filtru apa potabila si un dedurizator ne poate garanta ca apa de la robinet nu mai este dura, fiind perfecta pentru a fi bauta, gatita sau a te spala cu ea, fara bacterii, virusuri sau alte substante organice.

Sursa foto: pixabay.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea