Amenajarea casei

#materiale textile #materiale mobila #izolare fonica #confort casa #mirosuri casa #casa confortabila

Ponturi pentru a avea o casa confortabila

Ce anume face dintr-o casa un spatiu confortabil? In mod cert, raspunsul face referire la o combinatie perfecta de privelisti, mirosuri si amintiri. Cu alte cuvinte, daca nu cumva este deja, locuinta ta poate deveni cu usurinta un loc confortabil si placut prin intermediul simturilor tale. Ce trebuie sa faci pentru a avea parte de confort, descopera in continuare!

1 Mirosul

Chiar daca nu iti vine sa crezi, corpul tau reactioneaza la mirosurile subtile din casa ta. Acestea pot fi cele emanate de produsele chimice de curatenie sau chiar de vopselurile folosite si nu au un efect benefic asupra organismului tau. Drept urmare, pentru a spori confortul locuintei tale, primul pas ar fi sa utilizezi materiale, produse si substante cat mai naturale.

De pilda, opteaza sa iti igienizezi casa cu produse aflate la indemana (otet, lamaie, sare, bicarbonat de sodiu etc.) si sa o improspatezi cu ajutorul potpourri-urilor si a florilor naturale. In ceea ce priveste mobila, ii poti reda stralucirea apeland la ceara naturala de albine.

2 Vazul

O atmosfera placuta, confortabila, poate fi indusa la vederea luminii blande emise de un semineu sau, in lipsa acestuia, de lumanari ori corpuri de iluminat discrete. Toate acestea contribuie la senzatia de siguranta care nu ar trebui sa iti lipseasca de indata ce pasesti in casa ta.

Apoi, spatiul tau personal ar trebui sa contina acele culori care iti induc o stare de bine. Spre exemplu, culorile calde in sezonul rece, respectiv, culorile reci in sezonul fierbinte, ajuta organismul sa isi regaseasca echilibrul zdruncinat de diferentele de temperatura. In orice caz, nu face compromisuri legate de nuantele cu care iti impodobesti casa - culorile au un impact covarsitor, de aceea opteaza mereu pentru cele care iti plac, indiferent care sunt acestea.

Nu in ultimul rand, o casa confortabila include acele obiecte care sunt in armonie cu personalitatea ta. Picturi, statuete, carti - indiferent despre ce ar fi vorba, este esential sa iti decorezi locuinta cu acele lucruri care iti trezesc senzatii si amintiri placute.

3 Atingerea

Oricat de bine ar mirosi si arata o locuinta, nu te vei simti pe deplin confortabil in interiorul sau daca mobila iti lasa o senzatie neplacuta la atingere, la fel si alte obiecte din casa. Opteaza, asadar, pentru materiale fine, moi, care invita la relaxare.

Spre exemplu, alege o saltea de pat moale pe care sa o acoperi cu lenjerie de pat din materialele in care te simti cel mai confortabil (bumbac, matase etc.). Din nou, materialele naturale au cele mai mari sanse sa iti ofere o stare de bine pe termen lung, asa ca alege cu atentie!

4 Auzul

Izolarea fonica a casei tale poate contribui simtitor la stare ta de confort in interiorul locuintei. Zgomotele exterioare pot fi perturbatoare, insa, chiar si in lipsa izolarii fonice totale, poti oricand apela la terapia prin muzica. Ori de cate ori iti doresti sa te relaxezi si sa te simti 100% confortabil, pune-ti muzica preferata (sau una linistita) pentru a uita de probleme.

5 Gustul

Nu in ultimul rand, nu uita sa variezi cat mai mult preparatele pe care le gatesti pentru tine si cei dragi. Rutina alimentara creeaza plictiseala si disconfort - prin urmare, foloseste-ti creativitatea si vino mereu cu mancaruri noi! Daca nu te impaci cu bucataria, ai putea incerca o redecorare a spatiului, astfel incat sa te invite sa ii calci pragul mai des.

Sursa foto: rentxpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea