Amenajarea casei

# personalitate mobila #reconditionare mobila #mobila

Personalizarea mobilei: 7 idei creative

Ai descoperit in casa bunicilor obiecte de mobilier vechi, care ti-au atras imediat atentia, dar parca ai simtit ca le lipseste ceva? Te-ai plictisit de mobila din casa, insa nu ai vrea sa investesti prea multi bani in piese noi de mobilier? 

 

Iti propunem ca solutie personalizarea mobilei! Afla din randurile urmatoare la ce idei ne-am gandit pentru tine.

Da o noua culoare mobilierului

Una dintre cele mai simple modalitati de a personaliza o piesa de mobilier si a-i schimba cu totul infatisarea este sa o vopsesti. In magazinele de profil gasesti tot felul de vopsele si lacuri cu diverse proprietati, care protejeaza materialul din care este confectionata mobila si ii confera un farmec reinventat.

In functie de vechimea obiectului si de starea acestuia, va fi nevoie de anumite etape de reconditionare. Indicat este sa cureti mobila, sa o slefuiesti, sa aplici un strat de bait, apoi vopsea sau lac. Pentru o pulverizare uniforma si o acoperire rapida a suprafetei, foloseste un pistol cu aer comprimat pentru vopsit.

Aplica autocolante sau tapet

Pentru personalizarea obiectelor de mobilier de dimensiuni mari, ar putea sa iti placa ideea de a le imbraca anumite parti in autocolant sau tapet. Astfel, le schimbi repede si fara prea mult efort aspectul si le integrezi intr-un design interior modern. Ai grija doar sa nu ramana bule de aer atunci cand intinzi foliile adezive.

Inlocuieste accesoriile

Daca accesoriile precum manerele sau geamurile de la usile dulapurilor nu mai sunt functionale sau in stare buna, le poti inlocui cu unele noi. Pentru un aspect asemanator cu cel original, incearca-ti norocul la anticariate sau la magazinele cu obiecte vintage. 

Tapiteaza scaunele sau canapelele

Cere ajutorul unui specialist sau mergi direct la un atelier care se ocupa de tapitarea sau retapitarea pieselor de mobila. Acest proces nu poate fi facut acasa deoarece necesita unelte si materiale speciale. Cu toate acestea, merita orice efort, deoarece rezultatul final este pe masura asteptarilor, iar mobila capata o eleganta aparte.

Creeaza modele unice din decupaje

Din cateva bucati de materiale textile, piele, hartie sau tesaturi poti crea adevarate opere de arta in spiritul boem al modei franceze. Tot ce iti trebuie este un adeziv bun, lac de calitate pentru finisarea modelului si multa imaginatie.

Picteaza ce-ti trece prin minte

Personalizeaza mobila prin arta proprie, pictand diverse suprafete cu pattern-uri care te inspira sau folosind sabloane pentru anumite forme geometrice. Alege vopsele rezistente la apa si murdarie, pentru ca pictura ta sa poata fi admirata pe termen lung. Cumpara pensule calitative, pentru ca fiecare detaliu sa iasa asa cum iti doresti.

Reconstruieste diverse componente

Vrei ca sertarele sa nu mai scartaie, iar usile dulapurilor sa se inchida ermetic? Reconditioneaza piesele de mobilier si personalizeaza-le conform nevoilor tale. 

Fa-ti singur sertare noi sau da comanda de unele care sa fie pe masura celorlalte componente ale mobilei. Inlocuieste usile, rafturile si regandeste spatiul de depozitare in functie de intrebuintarile pentru care vor fi folosite.

Cu minime investitii, iti poti personaliza mobila si o poti scoate din anonimat. Integreaz-o armonios in design-ul casei si bucura-te de farmecul istoric pe care il emana.

FOTO: shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea