Amenajarea casei

#intrebuintari casa #spalat vase #orez #intrebuintari orez

Orezul: 7 intrebuintari practice in casa

Orezul poate sta la baza unei palete largi de preparate culinare delicioase, dar poate fi folosit, cu la fel de mult succes, in intreaga casa. De la curatarea vaselor la fabricarea lipiciului natural, iata 7 intrebuintari practice ale orezului in casa!

1 Curatarea recipientelor cu gat stramt

Vasele cu gat stramt iti pot da multe batai de cap, atunci cand nu stii ce produse sa folosesti pentru a ajunge in spatiile aparent inaccesibile. Orezul te ajuta, insa, sa elimini orice problema de acest tip.

Nu trebuie decat sa adaugi cateva boabe de orez, sapun lichid de vase si apa in interiorul unui recipient cu gat stramt si sa agiti temeinic. Orezul va actiona, in acest caz, ca un agent abraziv si va indeparta chiar si murdaria rezistenta.

2 Curatarea rasnitei de cafea

Curatarea rasnitei poate fi dificila, dar absolut necesara atunci cand o folosesti nu doar pentru a marunti boabele de cafea, ci si alte tipuri de boabe (condimente, de pilda). Incepe prin a curata rasnita de cafea de resturile acumulate in interior si adauga, apoi, o cantitate suficienta de orez cat sa acoperi lamele acesteia. In cele din urma, rasneste pana cand orezul absoarbe toate uleiurile care pastreaza aroma de cafea.

3 In solnita

De ce ai presara cateva boabe de orez in solnite? Deoarece acestea vor absorbi umiditatea din aer, responsabila pentru aparitia granulelor de sare care infunda gaurile solnitei. Presara cateva boabe de orez in special pe durata sezonului cald.

4 Pernuta calda

O pernuta calda iti poate fi de folos pentru ameliorarea diverselor dureri sau chiar pentru a-i oferi un confort suplimentar unui animalut de companie . In orice caz, daca nu ai deja una electrica, de pilda, la indemana, iti poti confectiona chiar tu o pernuta calda cu ajutorul unui pumn de orez. Nu trebuie decat sa adaugi orez intr-o soseta veche pe care sa o legi, apoi, la capat si sa o bagi in cuptorul cu microunde timp de cateva minute.

5 Uscarea produselor electronice

Ti s-a intamplat sa iti scapi smartphone-ul intr-o balta? Pentru a preveni deteriorarea cauzata de umiditate, poti incerca sa il plasezi intr-un vas plin cu orez. Acesta va absorbi umiditatea si iti va salva, in consecinta, gadgetul. Poti incerca si cu alte tipuri de produse electronice (ceasuri, telecomenzi etc.).

6 Lipici natural

Chiar daca poate parea suprinzator, orezul poate fi transformat in lipici natural. Nu trebuie decat sa il fierbi la foc mic timp de circa 45 de minute, pana cand boabele devin foarte moi. Lasa-l sa se raceasca si, la final, toarna amestecul intr-un blender pentru a obtine o pasta. Pastreaza lipiciul natural obtinut la frigider. Cantitatile recomandate? La 200 gr de orez, adauga circa 600-800 ml de apa.

7 Jucarie pentru animalele de companie

Foloseste soseta pe care ai transformat-o in pernuta calda, taie cativa centimetri in zona calcaiului si umple-o, apoi, cu un amestec de orez si iarba matei (Nepeta cataria), dupa care coase-o. Vei obtine jucaria perfecta pentru pisicuta ta!

Sursa foto: chriskohatsu.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare