Amenajarea casei

#electrocasnice #cuptor #telefon mobil #radiatii #casa #bec

Obiecte din casa care produc radiatii periculoase

Stiai ca toate obiectele calde emit radiatii infrarosii ? Cu cat un obiect este mai cald, cu atat emite mai multa energie sub forma de radiatii infrarosii. De altfel si corpul omenesc emite radiatii infrarosii pe care aparatele de vedere pe timp de noapte le sesizeaza. Iata care sunt cele mai periculoase obiecte din casa ce emit radiatii nocive:


1 Telefoanele mobile


Telefoanele mobile si statiile lor transmit si primesc semnale folosind unde electromagnetice .

Experimentele pe sobolani au demonstrat ca genele ADN pot fi deteriorate de radiatia telefonului mobil, iar celulele sunt afectate. Aceasta este o explicatie plauzibila pentru aparitia tumorilor, bolii Alzheimer, a bolilor de inima si a multor alte afectiuni.

Radiatiile electromagnetice deschid bariera dintre sange si creier si dauneaza  .

Este bine sa-ti inchizi telefonul mobil pe timpul noptii sau cel putin sa-l pastrezi in afara dormitorului.

De asemenea, este bine sa stii ca, la realizarea conectarii, telefonul emite radiatii la capacitate maxima astfel ca este bine sa duci aparatul la ureche dupa ce a fost stabilit contactul cu persoana apelata.


2 Cuptorul cu microunde


Microundele sunt unde foarte scurte de energie electromagnetica care fac parte din spectrul de energie al naturii.

Acestea determina moleculele de apa din mancare sa se roteasca de cateva miliarde de ori pe secunda, fapt ce duce la o incalzire rapida a preparatelor.

Cuptorul cu microunde emite radiatii care pot produce anomalii limfatice ce provoaca tulburari digestive sau chiar forme de cancer.

De aceea, este bine sa eviti sa gatesti felurile de mancare principale la cuptorul cu microunde pentru ca timpul de expunere al alimentelor este foarte mare, iar radiatiile emise au timp sa actioneze.

In schimb, foloseste acest aparat cand esti foarte grabit si evita sa stai in preajma lui in momentul in care este in functiune.


3 Becurile fluorescente


Mai multe studii au concluzionat ca becurile fluorescente emit un nivel ridicat de radiatii, provocand migrene, tulburari de somn, oboseala.

Chiar daca acestea consuma mai putina energie, spre deosebire de becurile incandescente traditionale becurile fluorescente emit  "energie murdara" excesiva sau frecvente electromagnetice.

Este bine sa eviti aceste becuri si sa folosesti in schimb LED-uri sau becuri cu incandescenta.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului