Amenajarea casei

#draperii #ferestre #biblioteca #dezordine #garsoniera #curatenie #usi

Moduri istete prin care poti crea senzatia de spatiu intr-un apartament mic

Stai intr-o garsoniera si ai senzatia ca esti sufocat de spatiul mic si ingust in care esti nevoit sa-ti petreci viata? Or, poate ai un apartament fara balcon, cu o bucatarie in care abia incap doua persoane si o baie fara cada? Nu trebuie sa disperi, exista cateva solutii simple, la indemana ta, pentru a face ca apartamentul tau mic sa para mai mare si mai confortabil atunci cand iti vin prietenii in vizita.

Evita dezordinea

Este primul pas pe care trebuie sa-l faci atunci cand vrei sa dai impresia de "spatiu" in apartamentul tau. Asa ca fii organizat si strange lucrurile de care nu ai nevoie sau care stau imprastiate prin casa si muta-le deoparte.

Rearanjeaza mobila

Muta mobila pentru a crea un culoar mai bun de acces prin casa. Asaza mobila inalta, cum este biblioteca de exemplu, pe peretele opus cailor de acces si cauta piese de mobilier cu picioare, astfel incat sa ai spatiu de depozitare chiar si pe podea.

Cumpara-ti cutii de carton pentru a avea loc sa-ti ascunzi diferitele lucruri personale, exista multe recipiente frumos decorate in magazinele de specialitate.

Inlocuieste usile

Intr-un spatiu mic si ingust, nu este bine sa ai usi care sa-ti obtureze si mai mult locuinta. Cel mai bine este sa renunti la ele si sa le inlocuiesti cu draperii. Asa ca renunta la ceea ce nu este necesar si mareste-ti spatiul din apartament fara mare efort.

Foloseste efectele luminii

Foloseste lumina in avantajul tau si monteaza spoturi in diferite locuri din casa. In felul acesta, camera ta va parea mai mare. Poti sa optezi si pentru folosirea oglinzilor, insa ai grija sa le pui pe peretele opus ferestrelor, pentru a reflecta lumina venita de afara.

Creeaza un contrast cromatic interesant

Daca ai parchetul mai inchis la culoare, vopseste peretii in alb. Culorile deschise dau intotdeauna impresia de spatiu. Renunta la tapetul cu modele sau la bulinele de pe pereti si zugraveste-ti peretii intr-o singura culoare, in tonuri deschise si calde.

Pastreaza-ti ferestrele curate

Spala-ti ferestrele si mentine-le curate pe cat posibil. Astfel, vei putea sa privesti afara, iar lumina va patrunde mai bine in casa. Efectul vizual de marire si aerisire a spatiului va fi maxim.

Sursa foto:pratamax.com/]]

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului