Amenajarea casei

#hamac #casa #accesorii casa # model hamac

Modele de hamace

Hamacul este un accesoriu ideal pentru curtea sau terasa ta de vara. Un hamac intotdeauna atrage toate privirile, avand un rol atat functional, cat si decorativ. Exista mai multe modele din care sa alegi cel mai bun hamac pentru tine.

Hamacul plasa

Hamacul plasa este cel mai cunoscut si mai usor de procurat tip de hamac. Acest produs este folosit in special ca accesoriu de agrement pentru excursii in natura. Hamacul plasa are un aspect clasic, traditional.

Plasa este confectionata din materiale precum bumbac, nailon sau canepa. Plasa de bumbac, fiind din fibra naturala, este mai confortabila, mai moale si mai elastica. Hamacul din plasa de canepa si nailon nu au un grad de confort la fel de ridicat.

Daca achizitionezi un hamac din plasa, este indicat sa alegi unul cu gaurile mai mici, pentru a reduce apasarea sforii asupra corpului si eventualele urme care raman pe piele. Hamacul din plasa trebuie fixat bine de doua ziduri solide sau doi copaci. In acest fel, se previn accidentele.

Avantajul unui hamac de plasa consta in faptul ca este mai ieftin, are o durata lunga de viata, este rezistent si necesita intretinere minima.

Un model de hamac din plasa poate fi realizat din poliamida. Un astfel de produs este potrivit pentru agrement, fiind dotat cu franghii cu inele metalice sau gase. Poti folosi acest hamac pe terasa, in gradina, in camping etc. Un hamac din poliamida costa in jur de 120 lei.

Hamacul din material textil

Hamacul din material textil este confortabil si are avantajul de a fi construit dintr-o singura bucata de material in loc de multe noduri. Acest lucru il face mai stabil si mai confortabil.

Materialul textil folosit este bumbacul, care asigura o suprafata compacta, stabila, de grosimi diferite, in functie de tesatura. Hamacul din material textil poate fi folosit cu succes de catre copii, deoarece nu exista riscul caderii sau incurcarii in golurile de franghie.

Hamacul din material textil se muleaza pe corp, invelindu-l, astfel incat acest tip de hamac este mai potrivit in primavara si toamna decat in zilele foarte calduroase. O problema a hamacului din material textil o reprezinta ventilatia.

Hamacul - informatii practice

Alege hamacul in functie de locul in care vrei sa-l amplasezi. Poti opta pentru un hamac de gradina, hamac pentru camping, hamac de plaja etc.

Cand achizitionezi un hamac, acorda atentie dimensiunilor materialului in cazul in care vrei un hamac pentru doua persoane. Lungimea si latimea totala a hamacului, greutatea acestuia, precum si capacitatea maxima sustinuta sunt alte informatii de care sa tii cont.

Un hamac are o capacitate maxima intre 100 si 200 kg. Pretul unui hamac poate fi de 100 lei, insa poate depasi si 300 lei pentru produsele foarte rezistente si confortabile. Hamacele pentru familii au o latime mai mare de 160 cm si costa intre 350 si 600 lei. In cazul unui hamac pentru familie, suprafata materialului este de aproximativ 300X200 cm, iar capacitatea maxima de sustinere este de 280 kg.

Foto: hammocks.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea