Amenajarea casei

#depozitare #depozitare alimente #camara #organizare camara #camara de toamna

Modalitati de depozitare in camara de toamna

Odata cu inceperea toamnei, este necesara o curatenie in camara sau chiar o renovare a acesteia. Camara este un spatiu secundar de depozitare, insa joaca un rol important in pastrarea alimentelor o perioada lunga de timp, in special a conservelor si borcanelor de toamna-iarna.

Iata in continuare cateva dintre cele mai eficiente modalitati de depozitare in camara.

1 Rafturi supraetajate

Rafturile din camara se umplu cu tot felul de lucruri si uneori acestea arata dezolant din cauza aglomerarii de obiecte. Daca renovezi camara, fa rafturi de mica adancime, in asa fel incat sa nu ai in fundul rafturilor lucruri la care nu poti ajunge usor cu mana. Daca nu poti renova camara si exista deja astfel de rafturi adanci, foloseste tavi si cosuri de depozitat. Pe acestea le poti trage afara din raft oricand pentru a lua borcanul dorit. In plus, cosurile sunt mai sigure deoarece au pereti si nu exista riscul de alunecare.

Daca nu vrei sa construiesti rafturi din lemn, poti opta pentru etajere si rafturi metalice, pe rotile. Acestea se deplaseaza cu usurinta, sunt usor de asamblat si asigura stabilitate chiar si pe suprafete denivelate.

Cum muraturile si conservele de toamna-iarna nu pot fi tinute pe jos, direct pe podea, este important ca rafturile sa fie stabile.

O alta modalitate de a folosi rafturi in camara este sa optezi pentru un cadru metalic. Acesta poate sustine cosuri si etajere, jucand rolul unui dulap. Un astfel de cadru este mai ieftin decat un dulap in sine, costand in jur de 30 - 40 lei.

La instalarea rafturilor de depozitare, ai grija ca gura de aerisire din camara sa nu fie acoperita din neatentie.

Daca ai o camara aflata la vedere, este bine sa o amenajezi cu un dulap atractic, in stil rustic sau modern, cu geamuri de sticla. Geamurile vor proteja alimentele de praf.

2 Buzunare din material textil

Buzunarele din material textil pot fi folosite pentru depozitare in camara pe usa camarii, in interior sau pe unul dintre pereti, acolo unde nu exista rafturi construite. Poti depozita in buzunarele textile sfoara, capace de borcane, staniol, hartie de copt etc.

3 Tavi si cosuri de depozitare

Tavile si cosurile sunt accesorii ieftine care te ajuta sa organizezi lucrurile din camara. Aranjeaza pe tavi obiecte mai usoare, iar in cosuri pune lucrurile mai grele. Cosurile si cutiile de plastic sunt cele mai ieftine si le poti gasi in seturi, pe dimensiuni diferite. Un cos de plastic de mari dimensiuni costa in jur de 15 lei. Tavile de plastic sunt si ele ieftine, dar foarte practice. Un astfel de produs costa mai putin de 10 lei si il poti folosi pe rafturile din camara pentru a grupa lucrurile de un anumit tip.

4 Bare si carlige

O alta modalitate simpla de depozitare este cea inspirata de spatiul bucatariei. Poti fixa de unul dintre pereti o bara cu carlige. De aceste carlige se atarna saculeti cu seminte, sacose sau chiar buzunare textile de depozitare. Bara cu carlige reprezinta o modalitate ieftina de a folosi la maxim spatiul pe verticala.

Sursa foto: theinspiredroom.net
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea