Amenajarea casei

#dormitor #mobila dormitor # sfaturi mobila dormitor #mobilier dormitor

Mobila pentru dormitor: 4 sfaturi fundamentale

Stiai ca pentru dormitoarele intunecoase nu este recomandat sa alegi o mobila inchisa la culoare pentru ca incaperea va parea foarte mica si va crea o senzatie de claustrofobie. Ca sa creezi o ambianta placuta, relaxanta, in dormitor, alege culoarea lemnului natural. Aceasta poate fi asortata foarte usor cu orice accesorii in camera.

Iata si alte sfaturi pentru alegerea mobilierului in dormitor:


1 Gandeste-te cine va folosi dormitorul

Primul lucru pe care trebuie sa-l stabilesti atunci cand alegi mobila de dormitor este cine va folosi acea camera. Este un dormitor principal (master bedroom), un dormitor de copii sau unul pentru musafiri? Pare un lucru de la sine inteles, dar in momentul in care vei incepe cautarile si vei avea discutii si propuneri, vei putea ramane focusat pe lucrul cel mai important: beneficiarul este X, asadar nevoile si gusturile sale sunt prioritare.

Vei castiga mult timp scapand de discutiile inutile atunci cand trebuie sa faci alegeri. De asemenea, stiind beneficiarul iti va fi mult mai usor sa alegi tipul de mobila pentru dormitor : traditional, oriental, clasic, modern etc.

2 Atentie la spatiul disponibil

Al doilea lucru extrem de important il reprezinta spatiul. Pornind de la metrii patrati pe care ii ai poti decide clar unde vei aseza fiecare piesa de mobilier si cata mobila iti permiti sa aduci in acel spatiu.

Tine minte ca dormitorul reprezinta o zona de odihna si relaxare. Prin urmare, acest spatiu nu trebuie sa fie niciodata prea incarcat. Hotaraste-te la minimul necesar, adica un pat si eventual un dulap si apoi vezi ce spatiu iti mai ramane pentru restul.

3 Alege doar strictul necesar

Alege piesele de mobila cele mai importante pentru tine sau beneficiar , facand o lista. Inca nu te afli la etapa alegerii unor obiecte precise din magazin, nu te intereseaza deocamdata stilul, culoarea, materialul etc, ci obiectul de mobilier in sine.

Aceste piese sunt cele care vor avea nevoie de o integrare in spatiul dormitorului, intr-un fel sau altul. Este bine sa te gandesti la trei factori esentiali: dimensiunile pe care le-ai dori pentru aceste piese, locul in care le vei aseza, functiile pe care le vor indeplini.

Daca dormitorul este mai mult decat o simpla zona de dormit, atunci ar trebui sa existe noptiere pentru veioze de citit sau un fotoliu confortabil. In cazul dormitorului pentru copii si tineri, in lipsa unei alte camere amenajate pentru studiu, dormitorul este cel care indeplineste si rol de birou.

4 Mizeaza pe functionalitate

Tine cont de noile trenduri in materie de mobila, dar alege ceea ce este functional pentru beneficiar. De exemplu, este inutil sa cumperi un pat foarte jos, doar pentru ca astfel de paturi sunt la moda, daca persoana care va dormi in el nu se simte bine in paturi apropiate de podea. Se poate sa fie vorba despre energiile care circula in partea de jos a camerei sau pur si simplu de gust. Important este ca patul sa fie unul confortabil pentru utilizator.

De asemenea, dulapul de haine, precum si piesele de mobila care au tot rol de depozitare trebuie sa fie impartite astfel incat sa satisfaca nevoile personale ale beneficiarului. O servanta cu sertare, o biblioteca suspendata, un sifonier , toate acestea trebuie sa aiba suficiente spatii de depozitare , care sa fie inchise.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului