Amenajarea casei

#obiecte de mobilier #mobila neagra #amenajare casa #design interior #mobila

Mobila neagra, o idee geniala pentru orice casa

Negrul poate fi caracterizat drept o nuanta puternica si dramatica, fiind o alegere destul de comuna pentru mobilierul din casa. Cu toate acestea, exista numeroase cazuri in care mobila neagra nu pune destul de bine in evidenta incaperea. Iar acest lucru se intampla drept urmare a alegerii gresite a celorlalte nuante folosite pentru decorul camerei. Iata cum poti amenaja astfel incat mobila neagra sa fie o idee geniala pentru casa ta.

Imbina negrul cu nuante neutre

Mobilierul negru creeaza un decor deosebit in combinatie cu nuantele neutre, precum bej, ivory sau gri deschis. De asemenea, poti obtine o amenajare armonioasa si moderna si prin asocierea negrului cu alb.

Insa, este indicat sa folosesti doar un singur ton neutru pentru a nu incarca spatiul din punct de vedere vizual. Foloseste aceste nuante pentru a vopsi peretii, tavanul, pentru pardoseala sau chiar pentru cateva obiecte decorative mai voluminoase.

Asociaza negru cu nuante stralucitoare si vibrante

Daca amenajarea incaperii in tonuri de negru si bej sau alb ti se pare a fi prea monotona pentru preferintele tale, ai posibilitatea de a asocia mobila neagra cu nuante indraznete si vibrante. Printre optiunile recomandate se numara verde, rosu, galben, auriu si nu numai.

Aceasta optiune poate fi, totusi, putin riscanta din cauza faptului ca atat negrul cat si celelalte culori sunt unele destul de puternice. Iar folosirea unei astfel de combinatii pentru o suprafata mare din incapere poate fi deranjanta vizual.

Recomandarea este sa utilizezi oricare dintre aceste culori vibrante doar ca tonuri de accent. Spre exemplu, poti picta un singur perete intr-o nuanta indrazneata, le poti folosi pentru perdele sau pentru perne si alte piese de decor.

Pe de alta parte, daca iti doresti un mobilier negru pentru gradina sau terasa, nu va mai fi nevoie sa mai apelezi la artificii stilistice. Natura din jur va oferi un fundal colorat ideal.

Alege texturi si modele

O incapere cu mobilier negru s-ar potrivi de minune cu cateva accente de culori vibrante, precum cele mentionate anterior. Insa, sunt si persoane care, atunci cand isi aleg un mobilier negru, isi doresc sa pastreze o paleta de culoare cat mai simpla. Daca si tu te numeri printre aceste persoane, ai posibilitatea de a folosi diverse texturi si modele pentru a scoate in evidenta intregul decor.

In aceasta idee, poti sa decorezi peretii in dungi sau alte astfel de modele, fie prin vopsea, fie alegand un tapet specific. O recomandare suplimentara este ca, in cazul in care alegi dungile drept model pentru pereti, sa optezi pentru unele verticale pentru a crea impresia unei camere mai inalte.

De asemenea, nu ezita sa alegi si un covor deosebit, cu motive traditionale sau moderne, precum si tablouri sau alte elemente decorative cu texturi unice si diferite.

Exista o multime de moduri prin care poti profita de acest concept, trebuie doar sa ai putina imaginatie si sa stii ce iti doresti. Evita, totusi, sa aplici texturi si modele diferite pentru prea multe elemente dintr-o singura incapere. Nu vei face decat sa aglomerezi foarte mult spatiul din punct de vedere vizual.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului