Amenajarea casei

#living #mobilier living #mobila living #mobila sufragerie

Mobila din living: modalitati de a aranjare

Mobila din living trebuie aranjata in asa fel incat sa ofere confort si sa indeplineasca functii multiple, de la zona de conversatie la relaxare, petreceri, mese festive etc.

Iata cateva modalitati de a aranja mobila din living:
 

Gaseste punctul de atractie din living


Este important ca livingul sa aiba un punct de atractie in jurul caruia sa se aranjeze piesele de mobilier. In unele case, semineul este punctul de atractie al incaperii. In cele mai multe locuinte, insa, televizorul din living indeplineste acest rol. In alte livinguri, o masuta de cafea sau un taburete mai mare poate fi punctul central in jurul caruia se aseaza canapeaua, fotoliile sau scaunele.

Odata determinata piesa centrala, aseaza canapeaua din living indreptata spre aceasta piesa. Exemplul cel mai des intalnit este canapeaua pusa in fata televizorului cu ecran mare, plat.
 

Pozitioneaza piesele de mobilier


Aranjeaza toate celelalte locuri de stat jos orientate tot spre piesa centrala. Vei obtine un arc de cerc, ideal pentru zona de conversatie. Poti avea, in plus, cativa tabureti pe care sa-i folosesti numai cand vine mai multa lume in vizita. Persoanele asezate trebuie sa se poata vedea cu usurinta unele pe altele. Forma clasica este cea de L sau de U. Aseaza o masuta de cafea sau un taburete cu o tava langa canapea, fotolii sau scaune.

In living trebuie sa existe o piesa de mobilier care sa joace rol de masa pentru momentele cand se serveste o cafea sau se aduce mancare sau bautura din bucatarie.

Ia in consideratie necesitatea unor zone intime, cum este bancheta cu perne din fata ferestrei sau fotoliile asezate fata in fata pentru conservatiile tete-a-tete. Astfel de zone pot fi folosite pentru lectura si conversatii private.

Cand asezi mobila in living, lasa spatiu suficient pentru a crea un culoar care asigura trecerea cu minim de efort. Intr-o camera de mici dimensiuni, o regula de baza este ca traficul sa se faca intr-o singura parte. In aceasta situatie, canapeaua va fi lipita de peretele cel mai lung, asezata in fata televizorului de pe peretele opus. Circulatia se va putea face numai pe culoarul dintre cele doua parti.

Daca intuitia iti spune ca ceva nu este in regula, nu ezita sa faci modificari. Atunci cand aduci mobila in casa, vrei intotdeauna sa termini cat mai repede cu asezarea ei. Insa uneori este bine sa-ti acorzi o a doua sansa deoarece, in caz contrar, frustrarile vor fi mari, in timp. Incearca diverse variante pana cand te simti bine in acea incapere si nimic nu-ti "zgarie" ochii.

Daca o parte a livingului este utilizat ca zona de luat masa, delimiteaza spatiul printr-o podea diferita, un covor, un perete vopsit altfel, un paravan etc. Zona de luat masa este bine sa fie amenajata intr-un colt, niciodata central. In acest fel, nu vei bloca spatiul, iar mobila nu va parea inghesuita.
 

Ponturi pentru aranjarea mobilei in living


Cand amenajezi livingul, mergi pe ideea "less is more". Gandeste-te la mobila de care ai absoluta nevoie si evita sa incarci spatiul cu piese si accesorii inutile, precum suporturile pentru ziare, rafturile pentru pastrarea vinului etc.

Sursa foto: besthomefurniture.blogspot.ro
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului