Amenajarea casei

#amenajare casa #scaune #mese

Mese si scaune: cum sa le alegeti pe cele adecvate

Dupa cum bine stim cu totii, setul format din masa si scaune ar trebui sa aiba stil si sa fie bine combinat, dar atunci cand stati la masa confortul ar trebui sa fie, de asemenea, parte din aceasta combinatie. Este posibila imbinarea elementului practic atunci cand vorbim despre utilizare, confort si stil? De la bucatarie pana la camera de zi / sufragerie, iata o serie de criterii adecvate, sfaturi si solutii personalizate. Iata cateva idei de succes pentru alegerea corecta a meselor si scaunelor.

 

Primele criterii de selectie: Unde si pentru ce?

Bucatarie cu bar american: scaune inalte sau scaune reglabile pentru baruri

• Inaltimea scaunului trebuie sa fie compatibila cu inaltimea blatului: trebuie sa va puteti pune picioarele jos, dar nu este recomandabil ca blatul sa fie la inaltimea barbiei.

In cazul unui blat de bar american acesta ar trebui sa fie de aproximativ 110 cm inaltime (inaltimea obisnuita studiata pentru a manca pe el), scaunul ar trebui sa fie la aproximativ 80 cm de la sol.

• Inaltime fixa sau reglabila? Daca barul are o inaltime personalizata, va recomandam sa optati pentru scaune cu pistoane, singurul sistem care va permite sa reglati cu exactitate inaltimea.

Bucatarie inchisa: scaune asortate cu masa si stilul bucatariei

intrebarile corecte pentru a alege bine

• Scaune de bucatarie: care sunt criteriile pentru a le alege bine? Evitati materialele fragile si acordati prioritate celor care sunt usor de curatat cu o carpa.

• Masa: ce dimensiuni? Criteriul este, desigur, numarul de persoane care o vor folosi. Fiecare persoana are nevoie de cel putin 45 cm sa stea si un spatiu liber de 1,20 m in spatele scaunelor, 1,50 m daca cineva trebuie sa treaca.

• Masa pentru servit cina si pregatit mancarea? in acest caz, ganditi-va si la rezistenta la caldura si la frig, la ustensile grele, zgarieturi etc.

Bucatarie deschisa spre camera de zi

Sala de luat masa va fi vazuta din sufragerie, astfel incat masa si scaunele vor avea un impact decorativ important asupra intregii incaperi.

Scaune practice care pun accent pe decor

Intrand pe promotii-scaune.ro puteti alege din gama variata de scaune, un model elegant, tapitat cu piele ecologica si care are structura din lemn. Cu acest tip de scaune puteti da bucatariei un farmec aparte. De asemenea, puteti da locului in care petreceti o buna parte din timp, o nota unica.

O masa cu o placa potrivita cu blatul

Personalizarea consta in realizarea unei armonii perfecte cu finisajele bucatariei. Culoare, finisaje, materiale... Totul este posibil pentru a imbina practicul cu estetica. Eleganta la cel mai inalt nivel!

Cele mai confortabile scaune de living

Vreti sa pariati pe un confort de inalta calitate? Optati pentru un Scaun de living T500, maro, tapitat cu piele ecologica, cu structura din lemn. Bucurati-va de placerea de a petrece timpul impreuna cu familia sau prietenii.

O masa personalizata

Alegeti o masa cu finisaj care se potriveste gusturilor si dorintelor voastre, dar si culorii scaunelor, de exemplu. Pentru ca masa si scaunele sa se potriveasca perfect, va recomandam sa alegeti un set format din masa si scaune.

Promotii-scaune.ro va pune la dispozitie o gama variata de astfel de seturi potrivite atat pentru living, cat si pentru bucatarie. Cu ajutorul lor va veti putea personaliza bucataria si da acesteia un aer fresh.

De asemenea, este important sa retineti urmatoarele lucruri:

Nu puneti mai multe scaune decat este necesar in jurul mesei. Mai intai de toate, este necesar sa fiti constienti de cat de multi oameni se pot aseza. Pentru ca o persoana sa stea comod la masa, va recomandam sa lasati un spatiu de putin peste jumatate de metru. Aceasta distanta va va permite sa adaugati cateva scaune suplimentare in caz de necesitate.

Forma mesei. In general, mesele rotunde sunt mai potrivite pentru spatiile mici, deoarece, avand in vedere ca nu au colturi, permit mai multor persoane sa stea comod. Daca combinam acest tip de mese cu scaune adecvate, spatiul va parea mai mare.

In schimb, mesele dreptunghiulare sunt folosite pentru camere mai mari si un numar mai mare de persoane. Poate fi cel mai potrivit tip de masa pentru sala de luat masa daca mereu veti avea oaspeti la cina, de exemplu.

Acum ca stiti cateva sfaturi privind alegerea setului perfect de scaune si mese pentru bucatarie si nu numai, va recomandam sa tineti cont de ele pentru un rezultat care sa va satisfaca toate cerintele.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului