Amenajarea casei

#scari #casa #materiale #scara interioara #scari interioare

Modele de scari interioare pentru casa ta

Cand iti construiesti casa, modelul de scari interioare pe care il alegi trebuie sa fie in conformitate cu normele de constructie si sa fie totodata functional. Pe romaneasca, ai o gama diversificata de forme, materiale si modalitati de executie.

Iata in continuare care sunt criteriile pe care trebuie sa le indeplineasca scarile interioare si ce tipuri scari de interioare poti alege pentru casa ta.


Ce criterii trebuie sa indeplineasca o scara interioara


Cand alegi o scara interioara , este indicat sa te raportezi la 3 factori: siguranta, calitatea si design-ul.

In primul rand, o scara trebuie sa ofere siguranta, astfel incat este bine sa apelezi la o firma de constructii specializata pe acest domeniu.

In al doilea rand, materialul folosit trebuie sa fie unul de calitate, care se integreaza in spatiul respectiv ca material, culoare, aspect si care asigura rezistenta. Din cauza ca scara reprezinta o zona de trecere, materialul trebuie sa fie unul calitativ, care sa reziste bine in timp, la o folosire indelungata.

In al treilea rand, designul scarii trebuie sa fie unul potrivit cu rolul de indeplinit: o scara spre pod va arata intr-un fel, in timp ce o scara de la intrare spre primul nivel al casei va arata in alt fel.

In functie de nevoile fiecarui spatiu, scara se poate face pe comanda, utilizand chiar si un configurator special, pe calculator. Firmele care construiesc scari dispun de asa ceva.


Ce tipuri de scari interioare gasesti pe piata
 

Scarile interioare pot fi de multe feluri: scari autoportante, scari din lemn, scari din garnit, scari pe , scari elicoidale, scari din sticla sau scari executate special (dupa proiectul personal). Este construita de obicei din metal (de exemplu, otel) si lemn. Pretul unei scari interioare variaza intre 1000 si 4000 lei.

In functie de configurare, scarile pot fi fixe sau autoportante. In functie de materiale si forme, gasesti scari simple de lemn, scari din lemn in combinatie cu alte materiale, scari de metal, de sticla, de fier forjat, scari elicoidale sau spiralate, mini-scari, scari din granit etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea