Amenajarea casei

#chitante #rafturi #haine #medicamente #curatenie #nucatarie

6 lucruri care-ti aglomereaza inutil casa

Stiai ca dezordinea iti afecteaza starea de bine si reduce vizual spatiul locuintei tale? Prima masura pe care sa o iei pentru a face din casa ta un spatiu relaxant, la care sa te intorci cu drag, este sa faci curatenie si sa arunci obiectele nefolositoare. Planuieste in fiecare luna o zi in care sa scapi de toate lucrurile inutile pe care le-ai strans. Iti sugeram cateva mai jos!

1 Reviste vechi

Scapa cat mai repede de ziarele si revistele vechi, pe care oricum nu le vei mai citi. Depozitate sub pat sau in rafturile cu pantofi, acestea ocupa mult spatiu si, in plus, reprezinta si locul ideal de strangere a prafului si bacteriilor.

Daca revistele sunt in stare buna, le poti dona unor cabinete medicale, saloane de infrumusetare sau biblioteci.

2 Chitante

Data viitoare cand faci curat in sertare, arunca toate chitantele, facturile, listele de cumparaturi si documentele expirate. Sunt lucruri inutile, care iti ocupa spatiul pe care ai putea sa il folosesti la depozitarea altor obiecte. In schimb, documentele importante este bine sa le organizezi intr-un dosar special, etichetat pe ani si domenii.

3 Accesorii de bucatarie

Daca nu ai folosit niciodata masina de facut paine sau storcatorul de fructe, sunt mari sanse sa nu le folosesti nici in viitorul apropiat. Aceste ustensile si accesorii ocupa mult spatiu in bucatarie si este bine sa le depozitezi altundeva, unde nu sunt la vedere. Daca nu le mai vrei deloc, le poti dona unui apropiat dornic sa le aiba.

4 Haine

Chiar daca esti inca atasat de un anumit obiect vestimentar pe care il ai din liceu sau pe care l-ai cumparat pentru modelul si culorile frumoase, este cazul sa renunti la el daca nu l-ai purtat niciodata.

Renunta la toate hainele care nu iti mai vin sau au anumite defectiuni. Impacheteaza-le si doneaza-le mai departe unor persoane care au nevoie de ele.

5 Medicamente

Fa curat in dulapiorul cu medicamente si arunca-le pe cele care au expirat, au stat desfacute prea mult timp pe raft sau pe care nu le mai folosesti. Tot in aceasta categorie intra si produsele cosmetice si de machiaj pe care nu le mai utilizezi.

6 Alimente

Camara, debaraua si frigiderul sunt alte locuri pe care trebuie sa le verifici regulat. Uita-te cu atentie la toate alimentele pe care le ai depozitate si arunca-le pe cele expirate, care au semne de mucegaire si pe care nu le mai consumi. Aceasta sarcina este bine sa fie facuta saptamanal, pentru a nu avea surprize neplacute.

Sursa foto: discovery.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului