Amenajarea casei

# instalare aer conditionat #aer conditionat

Locul in care trebuie sa instalezi aerul conditionat intr-un apartament. Multi romani fac o greseala majora

Vara, aerul conditionat este indispensabil, mai ales ca in ultimii ani, temperaturile au devenit sufocante. Din pacate insa foarte multi romani fac multe greseli in ceea ce priveste aerul conditionat. Majoritatea se inghesuie sa isi achizitioneze un astfel de aparat chiar in toiul verii, cand preturile explodeaza, iar pentru montaj trebuie sa astepte pana la 5 zile, caci personalul este foarte ocupat. Specialistii spun ca luna martie este cea mai indicata pentru cumpararea unui aer conditionat. Preturile sunt mai accesibile si gasesti mai usor specialisti care sa ti-l monteze imediat.

 

In plus, foarte multi romani instaleaza aerul conditioant in camere. O mare greseala. Acestea trebuie montate pe hol, pentru a dispera astfel racoarea uniform in toata casa. In plus, pentru o suprafata mai mare de 50 mp este nevoie de un al doilea aparat. Pentru a mentine racoarea in casa, este recomandat sa setezi aparatul pe 28 de grade, pe functia auto. Atunci cand stai in casa, temperatura trebuie sa fie cuprinsa intre 23-25 de grade Celsius.

Pe langa faptul ca aparatele de aer conditionat trebuie sa fie verificate si curatate anual, ele trebuie sa fie folosite intr-un mod responsabil pentru a te feri de provocarile aduse de temperaturile setate fara a tine cont de reguli.

Aparatul de aer conditionat trebuie sa fie curatat periodic pentru a indepara bacteriile si mucegaiurile ce se pot forma pe componentele interne. De asemenea, acesta nu trebuie sa fie setat la temperaturi mult prea joase pentru a cauza simptome asemanatoare racelilor.

„Desi folosirea unui aparat de aer conditionat nu poate cauza raceala, aceasta fiind contractata doar ca urmare a prezentei unui virus, un aparat de aer conditionat utilizat sau intretinut in mod necorespunzator poate cauza simptome similare unei raceli sau chiar alergii.”, au explicat reprezentantii companiei Daikin.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare