Amenajarea casei

#economisire spatiu #amenajare casa #depozitare #rafturi

Inspiratie pentru casa si birou – Cum depozitam lucrurile pentru a economisi spatiu?

Indiferent de spatiu – in apartament, casa sau la birou – rafturile sunt recomandate pentru stocarea si depozitarea lucrurilor in diverse domenii de activitate. Oferta de rafturi metalice online este avantajoasa pentru oricine doreste sa achizitioneze un astfel de echipament pentru casa.

Rafturile metalice sunt practice si pot fi folosite pentru depozitarea articolelor de uz casnic. Au un design modern si sunt destul de usoare pentru a fi amplasate in locuinta sau garaj. Sunt alcatuite din mai multe elemente care se asambleaza destul de usor cu ajutorul unor suruburi. Montarea se poate face rapid, in jumatate de ora, la fel si demontarea unui astfel de raft din metal. Avand in vedere faptul ca nu sunt realizate din otel de calitate superioara, ci dintr-o tabla destul de groasa, greutatea lor nu este mare.

Nu sunt produse masive, nu ocupa prea mult loc, dimensiunile lor sunt reduse, sunt destul de compacte, potrivite sa fie utilizate in casa. Pe un raft cu polite poti depozita produse destul de usoare (ex. 500 kg/ raft, 90 kg/ polita). Pe rafturile din metal poate exista deavantajul ca se acumuleaza destul de repede praf dar acesta poate fi apoi indepartat usor, prin stergerea lui cu o laveta umeda sau uscata. Pe rafturile din metal se pot stoca tot felul de produse, chiar si acelea care in mod normal pot afecta suprafata din lemn a unui raft dintr-un astfel de material. Fiind din metal, ele pot fi intretinute destul de usor, iar in plus sunt si durabile si rezistente in timp.

Rafturile metalice pot fi alegerea ideala pentru o camara, pe ele se pot depozita ustensilele de bucatarie si alte lucruri care nu trebuie sa fie la vedere si se folosesc in gospodarie. De asemenea, pe politele rafurilor se pot pune cutiile de conserve, pungile de sare, zahar si faina, borcanele de dulceata, sticlele cu suc de rosii, etc. Faptul ca sunt rafturi de marimi si inaltimi diferite este un avantaj pentru ca poti alege modelul care se incadreaza perfect in spatiul respectiv.

Rafturile metalice sunt utile in balcon, se pot lipi de perete si pot servi de exemplu pentru amplasarea ghivecelor cu flori, depozitarea unor cutii cu diferite obiecte mici, sau chiar a incaltamintei. Astfel de rafturi sunt practice si rezistente la coroziune (la umiditate, temperatura scazuta sau ridicata) de aceea sunt mai avantajoase decat rafturile din lemn (care trebuie protejate de factorii externi). Desigur ca poti alege si varianta moderna a rafturilor din sticla cu profile din aluminiu care este mai eleganta si in stil contemporan. Balconul poate arata atractiv si frumos decorat daca este mobilat adecvat, iar rafturile din metal sunt o solutie simpla pentru a folosi eficient putin loc din acest spatiu pentru asezarea unor elemente frumoase pe politele lor.

Astfel de rafturi pot fi folosite si in garajul casei, la depozitarea unor cutii, piese, scule, obiecte de diferite dimensiuni, articole de curatenie, unelte de gradinarit, etc. Sunt practice, au dimensiuni compacte ocupa putin spatiu, sunt rezistente la coroziune la umezeala si diferentele de temperatura, se pot curata simplu, au aspect frumos, se muta destul de usor pentru ca au greutate mica, iar pretul lor este rezonabil. Barbatii considera garajul un loc unde isi petrec mult timp liber, de aceea tin foarte mult sa aiba ordine si cat mai mult loc. Cu ajutorul rafturilor pot depozita diferite obiecte astfel incat acestea sa nu mai stea pe jos, dezordonat si sa fie greu de gasit.

Pot fi folosite si in depozite, beciuri sau pivnite, pentru organizarea si depozitarea unor articole (borcane, sticle, damigene). In general rafturile sunt gri sau albe, dar pot fi vopsite si in alte culori. Pe ele nu se pot depozita foarte multe lucruri, dar suficiente pentru a economisi spatiul destul de limitat al unei incaperi. Aspectul lor este placut, sunt de calitate, rezistente in timp, iar pretul convenabil.

Rafturile din metal pot fi achizitionate si pentru spatiul de birou deoarece pe ele se pot pune dosare, carti, cutii cu obiecte mici folosite in diverse activitati. Astfel de piese de mobilier din metal sunt practice, functionale, potrivite pentru a economisi spatiu si a completa armonios designul de interior.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului