Amenajarea casei

#seism #cutremur #porotherm #blocuri ceramice

Inovatie: +30% performanta la seism

Porotherm STh si S, Gama de Produse Premium, marca Wienerberger
Specialistii au calculat ca in ultimele 24 de luni, in intreaga lume au avut loc nu mai putin de 48.000 de cutremure cu magnitudinea de peste 4 pe scara Richter, adica in jur de 65 de cutremure pe zi.

In primele 2 luni ale anului 2011 si in Romania au avut loc aproximativ 42 de seisme cu magnitudinea sub 4 pe scara Richter. Pentru ca frica de aceste fenomene naturale sa dispara, garantandu-va construirea unei case trainice si rezistente la miscari seismice, Wienerberger a dezvoltat o gama de produse noi, imbinand traditia si noile tehnologii.

Efortul de cercetare depus de expertii Wienerberger a dus la dezvoltarea unor produse speciale pentru conditiile seismice din Romania: blocurile ceramice Porotherm STh si S. Aceasta gama de produse confera zidariei o performanta la seism mai mare cu 30 de procente fata de blocurile ceramice uzuale, datorita solutiei inovative din punctul de vedere al designului structurii si dispunerii golurilor verticale.

Porotherm STh si S se utilizeaza in constructie pentru pereti exteriori si despartitori. Configuratia blocului ceramic îmbunatateste mecanismul de cedare sub actiunea solicitarilor diagonale de tip seismic, rezistenta la forfecare in rostul vertical de mortar fiind sporita cu circa 30% fata de produsele tip locas de mortar; concret, la punerea in opera, decupajele laterale de tip S sunt umplute cu mortar care are rolul de a „lega” mai strans blocurile ceramice intre ele.Transferul termic
are cea mai scazuta valoare fata de alte tipuri de elemente de zidarie ceramice de grosimi similare, oferind cea mai performanta izolatie termica . In plus, folosind sistemul complet Porotherm (zidarie de caramida , buiandrugi in invelis ceramic, planseu ceramic), va asigurati cea mai buna izolatie termica a constructiei, cu veri racoroase si ierni calduroase intr-o atmosfera interioara placuta, cu cheltuieli minime la utilitati (gaze si electricitate.

Nu in ultimul rand, trebuie luat in considerare si aspectul economic: din costul total al casei la cheie, costul caramizii reprezinta doar 5%, dar volumul si importanta sa in intregul ansamblu sunt mult mai mari, deci merita investit in solutia care va asigura cea mai mare protectie, calitate si confort.

Daca faci o casa pentru familia ta, construieste-o sa reziste. Pentru ca planurile tale de viata sa stea in picioare.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, dr Valentina Vanatoru, medic veterinar: De ce sa ne sterilizam animalul de companie?

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr  Valentina Vanatoru, medic veterinar

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Cum sa-mi protejez animalul in perioada Sarbatorilor

Experti Animalute

Expertul Acasa.ro, dr Nicoleta Simion: Diabetul si terapia cu insulina la feline

Experti Animalute

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, sociolog Elena Carstea: Reguli de calatorie cu animalul de companie

Expertul Acasa.ro, Elena Carstea, sociolog

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Acest site foloseste cookies, pentru a-ti oferi o experienta cat mai placuta pe site. Daca ai nevoie de multe detalii despre cum functioneaza acestea, citeste aici.