Amenajarea casei

#culori locuinta #camera #stil #mobilier #design #tema #imbinare stiluri

Imbinarea stilurilor de design cand decorezi casa: 4 pasi mici pentru rezultate mari

Cele mai multe stiluri de amenajare reprezinta o combinatie intre elemente din diferite epoci. Imbinarea dintre traditional si contemporan in amenajarea casei poate fi un proces simplu si placut. Iata cum poti amesteca stilurile din diferite perioade, pentru a crea un decor inedit in camerele locuintei tale.

1 Alege o paleta limitata de culori

Prea multe culori intr-o camera pot afecta armonia din acel spatiu. Foloseste doar cateva culori pe care sa le refolosesti in intreaga incapere. Poti folosi nuante in contrast pentru a obtine un rezultat puternic. Nu uita, culorile pot influenta foarte mult starea de spirit, asa ca, atunci cand alegi paleta cromatica, ia in calcul si lumina naturala, care poate influenta intensitatea pigmentului din camera.

2 Alege un element central

Daca ai un element de decor diferit fata de restul pieselor de mobilier, nu incerca sa il ascunzi. Scoate-l in fata si fa-l punctul de atractie al camerei. Amenajeaza restul camerei in jurul acestui obiect.

Astfel, te folosesti de un element care nu se potriveste cu designul camerei pentru a crea un stil nou. Nu exista reguli precise pentru amenajarea unei camere, asadar, esti liber sa incerci orice combinatie ti se pare interesanta si potrivita.

3 Alege mobilierul corespunzator

Imbinarea mobilierului din epoci diferite se va potrivi perfect in camera, daca esti atent la cateva detalii. Pentru a crea un spatiul de locuit placut, este necesar ca piesele de mobilier sa fe fabricate din acelasi material si in aceeasi nuanta.

Astfel, vei reusi sa imbini doua elemente din epoci diferite, pentru a decora in mod inedit camera din casa ta.

4 Alege o tema pentru camera

In momentul in care alegi o tema pentru decorarea camerei, totul devine mult mai simplu. In acest fel, poti alege elementele de decor cu mai multa usurinta, la fel si nuantele pentru decorarea peretilor.

Acest pas este important, mai ales atunci cand amenajezi camera unui copil. Toate elementele de decor se vor imbina armonios si rezultatul va fi impecabil!

Sursa foto: 0.tqn.com
autor:

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea