Amenajarea casei

# decorare masa de paste #masa de paste #paste

Idei simple pentru decorarea mesei de Paste

A mai ramas putin pana la Paste, iar pregatirile sunt in toi! Daca ai stabilit deja meniul si stii cine va veni in vizita, mai ales ca in aceasta perioada nu putem avea un numar mare de invitati la masa, este momentul sa te gandesti si la decoratiunile specifice.

 

De Paste, decorul mesei nu trebuie sa fie neglijat. Acesta trebuie sa ofere incaperii un aer de sarbatoare, de lumina si sa le dea tuturor o stare de bine,

Nu trebuie sa aloci un buget mare pentru acest lucru. Poti improviza cu ce ai la indemana, sau poti cumpara minimul de obiecte de decor (de exemplu, un buchet de lalele).

Florile nu trebuie sa lipseasca din casa si mai ales de pe masa, in aceasta perioada a anului. Iar simbolul Pastelui sunt lalelele. Aceste flori delicate si viu colorate dau un aer placut oricarei incaperi.

O alternativa ar fi realizarea unei piese centrale. Trebuie sa iei un vas alb, de preferinta, pe care-l ai deja prin casa, sa-l umpli cu muchi sau iarba, sa adaugi cateva florilcele mici si apoi lumanari in coji de oua. In locul acestor lumanari poti adauga oua vopsite sau un iepuras. Foloseste orice ai la indemana si vei obtine un décor unic care va atrage privirile tuturor.

Si farfuriile pot fi decorate foarte usor cu ajutorul unui ou vopsit si a unui servet de bumbac. Formeaza un rulou din servet, pe diagonala, apoi aplatizeaza-l. Prinde oul in mijlocul acestuia si asaza capetele in forma de urechi. Vei obtine un cap de iepuras ce va incanta orice invitat. Simplu si festiv!

Iar daca Pastele este sarbatoarea ta preferata, iar spatiul iti permite, nu ezita sa decorezi masa cu vase cu oua de Paste, cosulete cu oua in miniatura (pot fi praline), deocratiuni in forma de iepuri, pui de gaina, si multe flori specifice sezonului.

Tu cum decorezi masa de Paste?

Sure foto: pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea