Amenajarea casei

#amenajare casa #decorarea casei

Idei pentru un decor modern la tine acasa

Acasa este locul in care ne simtim cel mai bine si in care putem fi noi cu adevarat. Acasa inseamna confort, siguranta si relaxare, departe de grijile cotidiene de la serviciu, iar atmosfera placuta depinde foarte mult de decorul pe care il alegem.

 

Vrei sa iti amenajezi caminul dupa ultimele tendinte in materie de decoratiuni interioare? Axeaza-te pe linii simple si curate, pe culori neutre si pe materiale naturale.

Un plan deschis este elementul cheie in decorul modern. Creati un spatiu care sa includa atat sufrageria, cat si bucataria si, astfel, veti da un aer unitar casei.

Pastrati totul cat mai simplu. Evitati piesele de mobilier cu detalii grele si foarte ornate. Alegeti in schimb piesele simple, cu linii clare, care sa „curga” in completarea spatiului deschis.

Mobila moderna este de obicei joasa si desfasurata mai mult pe orizontala, decat pe verticala. Pielea este o alegere minunata pentru o sufragerie moderna, dar panza sau stofa sunt idei la fel de bune pentru un set elegant de canapea si fotolii.

Chiar si o casa traditionala poate avea un aspect modern doar prin simpla vopsire a peretilor si a stucaturii in nuante neutre.

Folositi culorile inchise pentru a crea contrast. La moda in designul interior sunt culorile neutre, pastelate, dar culorile inchise sunt de efect. Introduceti negrul si nuantele de gri in paleta de culori aleasa, iar acestea vor scoate in evidenta tot ambientul. Desi sunt indraznete, nu vor crea sentimentul coplesitor pe care il dau nuantele tari, aprinse.

Folositi elemente si materiale naturale pentru un spatiu modern. Rachita, lemnul sau panza sunt ideale in acest scop si vor fi elemente de legatura intre spatiul tau intim si lumea de afara.

Includeti obiecte de arta in decorul casei. Statuetele, tablourile, piesele de arta contemporana si abstracta si alte obiecte menite sa atraga atentia vor „sparge” monotonia liniilor simple.

Experimentati cu elemente metalice sau din sticla acrilica, pentru ca sunt la fel de eficiente in a alunga monotonia. Obiectele din metal trebuie sa respecte regula liniilor simple, fara ornamente.

Sticla acrilica este in mare voga acum in amenajarile moderne. De la rame pentru oglinzi, la statuete si obiecte de decor, sticla acrilica creaza un aer modern si se integreaza perfect in ambientul camerei.

Alegeti o paleta de culori neutre. Albul poate fi folosit fara grija in amenajarea casei, iar designerii recomanda combinarea lui cu nuante reci, de gri, sau calde, de bej.

Pastrati lucrurile simple in bucatarie. Ea trebuie sa fie luminoasa si sa respecte regula liniilor simple, in tonuri neutre. Si aici este recomandata folosirea materialelor naturale: marmura, granit si lemn natur.

Potentati lumina naturala. O casa moderna este neaparat una luminoasa, cu ferestre cat mai mari. Unde nu este posibil, aveti la indemana un mic truc: pozitionati oglinzi pe peretii opusi ferestrelor. Acestea vor reflecta lumina in toata incaperea, creand in acelasi timp senzatia de spatiu mai mare.

O baie in tendintele actuale este decorata cu placi ceramice sofisticate si mobilier din lemn natur sau din materiale care il imita.

Sufrageria trebuie sa fie o invitatie la conversatie. Astfel, este recomandata asezarea pieselor de mobilier in asa fel incat cei aflati in incapere sa se poata privi usor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea