Amenajarea casei

#amenajare dormitor #decoratiuni dormitor #decorarea casei

Idei decorative pentru un dormitor glamour

Un dormitor glamour este un spatiu in care luxul si confortul se impletesc armonios. Pentru a te rasfata si odihni intr-o astfel de camera, este necesar sa apelezi la cateva trucuri decorative de efect. Iata, asadar, cateva idei pentru un decor specific unui dormitor glamour!

1 Alege un element decorativ intr-o culoare intensa

Un dormitor decorat in culori neutre poate fi transformat intr-un spatiu glamour apeland la efectul produs de o culoare intensa de accent. Aceasta poate lua forma oricarui element decorativ din dormitor, insa va produce un efect deosebit daca te vei opri asupra cuverturii sau a lenjeriei de pat.

O idee in acest sens este nuanta fuchsia. O lenjerie de pat intr-o astfel de culoare va determina efectul scontat atata vreme cat te vei opri si asupra unui material cu aspect luxos, cum este satinul sau matasea, ideale pentru noptile calde de vara.

Un dormitor glamour de acest tip este un spatiu simplu, in care se evidentiaza doar elementul decorativ intr-o culoare vie. Evita, asadar, un numar prea mare de obiecte decorative sau mobilierul prea incarcat. De asemenea, combinatia de fuchsia si elemente naturale - parchet si mobilier din lemn natural, deschis la culoare - va crea un spatiu elegant si confortabil, in acelasi timp.

2 Opteaza pentru o tablie de pat supradimensionata

Tablia de pat tapitata si supradimensionata este un alt element care se incadreaza perfect intr-un dormitor glamour. Unei astfel de tablii i se asorteaza un pat acoperit de o cuvertura si de pernute decorative din materiale pretioase, cum ar fi catifeaua.

Pentru un dormitor cu aspect regal, opteaza pentru culori bogate, precum visiniul, negrul, bleumarinul, in diverse combinatii. Bejul este, de asemenea, o alegere inspirata. Mobilierul unui dormitor cu un pat regal ar trebui sa fie vintage si realizat din lemn natural, de buna calitate.

3 Adauga mobilier in stil frantuzesc

Piesele de mobilier elegante, in stil frantuzesc, reprezinta la randul lor alegeri inspirate pentru un dormitor glamour. O combinatie de mobilier si decoratiuni in culori neutre este o alegere de bun gust, ideala intr-un dormitor pe care iti doresti sa il "luminezi" vizual.

Un dormitor glamour in stil frantuzesc poate deveni cu usurinta un spatiu romantic, daca alegi motive specifice. Spre exemplu, un tapet crem, cu inimioare discrete, albe, completat de pernunte decorative similare, amplasate pe un pat cu lenjerie de un alb imaculat, vor crea decorul perfect. Daca un astfel de dormitor ti se pare prea banal, adauga o oglinda vintage de perete, cu ornamente complexe.

4 Alege un tapet impunator

In acest caz, dormitorul glamour are drept piesa de rezistenta un tapet de perete impunator. O idee in acest sens este tapetul intr-o combinatie de culori complementare, fara a fi stridente (alege nuante pastelate), cum ar fi verde murdar si roz pal. Un pat din fier forjat, amplasat in fata peretului cu tapet, va completa perfect decorul atata vreme cat il imbogatesti cu elemente in nuante similare, de la lenjeria de pat la pernutele decorative.

Foto: sweethomedecorating.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea