Amenajarea casei

#priecte #amenajare casa #amenajari interioare

Idei de proiecte de amenajare pe care le poate face un designer pasionat

Designul de interior este o activitate din ce in ce mai populara - fie ca vrei sa locuiesti intr-un spatiu optimizat, fie ca vrei sa-l inchiriezi pentru locuit sau in regim hotelier, poate face diferenta dintre un apartament basic si unul atragator. Vorbim, in acest caz, despre aspectul functional al designului.

In ultima perioada, insa, designul se face remarcat ca un hobby din ce in ce mai cautat. Daca esti din categoria designerilor pasionati - ai urmat cursuri si stii deja ABC-ul inseamna ca esti constient ca design interior apartamente poate insemna redecorare, reconditionare si recompartimentare.

Asadar, daca esti pasionat, iti lasam mai jos cateva idei de proiecte prin care sa te bucuri de aceasta activitate, atat tu cat si cei din jurul tau.

  • transforma un spatiu in functie de scop. De exemplu, un apartament folosit pentru locuit isi poate schimba destinatia si utilitatea. Camerele proiectate pentru locuit si depozitat pot deveni camere de birouri, spatiu de arhiva. Terasa poate fi si ea un spatiu de relaxare. Daca este deschisa sau poate fi deschisa, acolo fumatorii pot fuma o tigara in pauza. Acesta este un proiect potrivit unui designer pasionat - plus ca, daca ai prieteni care vor sa inchirieze apartamente cu destinatia de sediu de firma, ii poti ajuta.
  • amenajeaza acasa un colt ca de cafenea. Cafeneaua reprezinta un spatiu de discutii, de dezbateri. Aici se traiesc pasiuni, se rezolva sau se declanseaza conflicte. Cafeneaua este, prin definitie, locul unde iti pierzi timpul, relaxandu-ti simturile. O amenajare cafenea poate sa iti ofere ideea ca te poti relaxa in propria casa cand nu poti iesi din casa pentru mai mult timp. Peretii neportanti dintre hol si bucatarie pot fi inlocuiti cu o arcada. Un mic postament pe care sa stea un aparat de cafea si cateva sticle cu bautura pe un mic bar lipit de perete sunt tot ce ai nevoie. O masuta rabatabila cu doua scaune la fel pot fi adaugate usor in peisaj. Poti petrece o seara placuta in compania persoanei iubite fara sa iesi din casa. Aparatura de cafenea, scaunele, masa pot fi alese respectand cromatica din locuinta.
  • modernizeaza apartamente vechi, construite din materiale grele, putin prietenoase. Un apartament care are patru pereti portanti si doi piloni de sustinere poate fi compartimentat prin designul interior cu ajutorul peretilor de rigips. Arcadele, spatiile pentru usi si nisele pot da un aspect tineresc si modern unui apartament vechi. Recompartimentarea se poate face si demoland peretii care nu sunt portanti, inlocuiti cu pereti de rigips. Sigur, este un proiect in sine, dar, daca ai timp si te simti capabil, poti incerca.

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea