Amenajarea casei

#casa #stil design # design casa #idei design casa

Idei de design care dau un plus de stil casei tale

Locuinta perfecta este o combinatie de gusturi personale, tehnologie si organizare. Trebuie sa tii cont si de functionalitatea casei tale, de spatiile de depozitare si de decoratiuni. Iata mai jos cateva sfaturi care te vor ajuta sa iti personalizezi locuinta.

Alege draperii lungi. In ultima perioada, tendintele de decorare recomanda folosirea de perdele si draperii cat mai lungi, care sa porneasca de la linia tavanului. In acest fel vei creea vizual o camera mai inalta si spatioasa. Foloseste acest truc in toate camerele locuintei tale si vei observa rezultatul instant.

Obiecte incorporate. Daca ai de gand sa iti reamenajezi bucataria, la mare cautare sunt obiectele incorporate. Astfel atunci cand deschizi un sertar, dispui practic de o un nou spatiu de lucru. obiectele si accesoriile din bucatarie sunt astfel mai bine organizate, iar bucataria ta va avea un aer proaspat.

Decoreaza cu oglinzi. Oglinzile sunt atat obiecte interesane de decor, cat si accesorii esentiale in garderoba. Le poti folosi in camerele mai mici pentru a reflecta lumina si pentru a creea iluzia de spatiu.

Tavan din geam. Daca dispui de o casa mai mare, camerele de la ultimul nivel le poti personaliza cu ajutorul tavanelor din geam. Aceste tipuri de tavan reprezinta o solutie usoara de a lumina incaperile si de a crea un spatiu deschis si aerisit. Aceste tavane ofera mai multa lumina naturala decat ferestrele.

Decoreaza cu placi mari de lambriu. Incorporarea placilor mari de lambriu in decorul unei camere creeaz senzatia unei atmosfere rustice, in special daca le instalezi in bucatarie sau dormitor. Acest truc merge de minune in casele mai vechi, pe care nu le poti renova in intregime, dar care au nevoie de un suflu nou.

Alege o insula sau o masa - bar pentru bucatarie. Aceste amenajari din bucatarie sunt ideale pentru micul dejun sau alte mese rapide. De asemenea, pot fi folosite pentru diverse proiecte, atunci cand trebuie sa insiri mai multe materiale.

Foloseste materiale naturale. Daca iti doresti ca natura sa fie cat mai prezenta in casa ta, alege intotdeauna materiale naturale. Piata, lemnul sau gresia sunt materialele perfecte pentru o locuinta moderna. Granitul, fierul sau bambusul sunt alte materiale pe care le poti folosi pentru a conferi locuintei mai multa culoare si textura si petnru a crea un contrast placut.

Organizeaza-te. O casa dezordonata pare mai mica si mai banala. Atunci cand proiectezi designul interior al casei tale, fa o lista cu obiectele care nu trebuie sa stea niciodata la vedere. De asemenea, gandeste-te si la spatii de depozitare generoase, ideale pentru depozitarea aparatelor electrocasnice si electronice, dar si a jucariilor celor mici. Este astfel foarte important sa priectezi inca de la inceput spatiile de depozitare si apoi sa mobilezi incaperile casei tale.

Creeaza un loc special pentru depozitarea vinurilor. Un loc special in casa este bucataria si locul unde sutn depozitate bauturile. Poti astfel creea un spatiu special, cu rafturi, in care sa depozitezi frumos toate sticlele de vin si bauturi fine.

Utileaza si accesorizeaza bucataria. Atunci cand proiectezi bucataria, este foarte important sa te gandesti la toate aspectele acestei incaperi. Bucataria este centrul casei, locul in care familia se intalneste, petrece cele mai multe momente si ia cele mai importante decizii. Utileaza bucataria in asa fel incat aici sa te simti bine si sa ai la indemana toate ustensilele de care ai nevoie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului