Amenajarea casei

#dormitor copil #camera copil #amenajarea casei

Greseli in amenajarea camerei copilului

Atunci cand decorezi camera copilului este recomandat sa ai in vedere mai multi factori, siguranta micutului fiind unul dintre cei mai importanti. Astfel, este bine sa optezi pentru piese de mobilier special constuite pentru copii, confectionate din materiale rezistente sau flexibile si moi, pentru a minimaliza riscul aparitiei vreounui accident. Iata ce alte greseli trebuie evitate atunci cand decorezi camera pentru copilul tau:


1 Camera anosta


Este bine sa te gandesti ca o camera pentru un copil trebuie sa fie mai interesanta si captivanta decat un dormitor obisnuit pentru adulti. Astfel, camera copilului nu este un simplu loc de odihna ci si unul destinat jocului dar si altor activitati.

Fii creativ si, tinand cont de inclinatiile copilului tau, poti decora camera cu tabla cu creta, picturi realizate chiar de el, diverse imagini si fotografii.

Daca micutul tau este foarte energic amenajeaza-i intr-un colt al camerei un loc in care sa-si poata consuma energia cu jucarii de tip balansoar, tuneluri si galerii unde se poate ascunde, diverse funii si scari pe care se poate catara.


2 Culori nepotrivite


Se stie ca nuantele din camera in care locuim ne influenteaza foarte mult starea psihica dar si fizica.

Studii au concluzionat ca micutii care au crescut in camera cu nuante pastelate s-au dezvoltat mai bine din punct de vedere psihic decat cei care aveau in camera culori neutre sau inchise. Si ma mai mult de atat, acestia au dezvoltat mai putine probleme de sanatate, au fost mai putin stresati si mult mai productivi pe toate perioada studiului.

Atentie insa, culorile din camera copilului tau nu trebuie sa fie foarte vii pentru ca il vor face sa fie nervos si sa se simta obosit.


3 Exces de postere


Majoritatea copiilor are drept idoli diversi eroi si isi decoreaza camera cu zeci de postere si afise cu acestia. Insa mai toate posterele sunt realizate in culori foarte aprinse si, mai ales in numar mare, acestea pot deveni un factor vizual agresiv.

In plus, alte studii au concluzionat ca posterele cu eroii moderni au o influenta negativa asupra micutilor facandu-i sa devina mai agresivi.

In locul posterelor poti aseza imagini din natura, fructe multicolore spre exemplu. Astfel ii vei induce micutului si ideea ca fructele sunt alimente sanatoase , gustoase si excelente pentru organism.


4 Mobila nepotrivita


Exista parinti care cumpara piese de mobilier neadecvate pentru varsta copilului, mergand pe ideea ca oricum acesta va creste repede si nu va fi nevoie de o investitie suplimentara in amenajarea camerei .

Este bine sa ai in vedere ca patul si scaunele trebuie schimbate cel mai des in timpul copilariei. Spre exemplu, pentru un sugar este recomandat un patut , un copil de 3-4 ani va prefera un pat ce are copertina, sa se ascunda in el, cei de peste 4 ani vor paturi suspendate sau cu diverse forme etc.

Este bine sa stii ca exista paturi ce pot fi redimensionate astfel ca tablia si cadrul pot fi extinse in functie de inaltimea si greutatea copilului.
 

5 Lipsa cartilor


Este foarte important ca in camera micutului tau sa existe o mini-biblioteca. Daca atunci cand este mic ii citesti povesti in fiecare noapte din cartile din biblioteca, ii dezvolti treptat gustul pentru lectura astfel ca micutul va incepe sa citeasca si singur cand va atinge varsta necesara.

Atentie ce carti ii asezi in biblioteca. Treptat, odata cu trecerea anilor, poti introduce in rafturi unele cu diverse curiozitati sau cu bunele maniere.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea