Amenajarea casei

#culori #mobila #debara #bucatarie #amenajare bucatarie

Greseli de amenajare a bucatariei

Atunci cand te hotarasti sa mobilezi bucataria este bine sa tii cont in primul rand de stilul tau de viata pentru ca aceasta incapere sa se potriveasca foarte bine felului in care traiesti. De asemenea, inainte de a opta pentru un mobilier sau altul, este recomandat sa ai in vedere ca vei face o achizitie pe termen foarte lung. Iata cateva greseli pe care este bine sa le eviti atunci cand iti amenajezi bucataria:



1
Renuntarea la debara


Este foarte important sa te gandesti bine cat de mult vei folosi bucataria dar si la numarul de persoane pe care il are familia ta inainte de a incepe sa spargi ziduri sau s-o amenajezi.

Este adevarat ca in ultimii ani bucatariile deschise sunt preferate de multi insa o astfel de incapere nu este recomandata pentru o familie in care se gateste mult. mirosul de mancare se va imprastia foarte usor in restul incaperilor.

De asemenea, o alta problema este aceea ca multe persoane renunta la debara si isi construiesc bucatarii deschise insa fara a avea prevazute dulapuri pentru vesela , conserve si alte obiecte. In cazul in care ai o familie numeroasa nu vei face altceva decat sa aglomerezi inutil. Gandeste-te sa creezi un un echilibru intre functionalitate si stil.


2 Nealocarea spatiului necesar electrocasnicelor


In cazul in care iti decorezi bucataria cu strictul necesar dar planuiesti ca pe parcurs sa-ti mai achizitionezi piese de mobilier sau aparate electrocasnice este bine sa fii prevazator si sa aloci din timp spatiul necesar.

Spre exemplu, daca o cafetiera nu va ridica mari probleme in ceea ce priveste depozitarea, o masina de spalat, un cuptor cu microunde sau un robot de bucatarie au nevoie de un spatiu adecvat astfel incat sa nu te incomodeze atunci cand petreci timpul in bucatarie.


3 Mobilier in exces


In cazul in care dispui de un spatiu mai generos in bucatarie nu este cazul sa faci abuz de acest lucru si sa-ti dotezi bucataria cu fel de fel de piese pe care sa nu le folosesti.

Cel mai eficient lucru in cazul in care dispui de un spatiu mai mare este sa-ti amenajezi o bucatarie de tip insula, unde membrii familiei pot sta de vorba inainte sau dupa cina.

Atentie, nu incerca sa montezi o astfel de bucatarie daca nu este suficient loc.


4 Culori neadecvate


Atentie si la culorile pe care le alegi pentru amenajarea bucatariei . In cazul in care optezi pentru o culoare mai ciudata, care este in tendinte in momentul amenajarii bucatariei, gandeste-te daca nu te vei plictisi de ea in ceva timp.

De asemenea, tine cont si de restul membrilor familiei. Daca ai copii, ar fi bine sa eviti sa-ti achizitionez mobilier de bucatarie de culoare inchisa, lucios, pentru ca va fi greu de intretinut.

Nuantele mai deschise ale culorilor reci se potrivesc perfect cu mobilier de culoare inchisa. Nuantele mai inchise au nevoie de regula de contraste pentru a nu genera o stare de letargie.

Este bine sa optezi pentru o combinatie de culori calde sau neutre care nu se vor demoda in timp.

Poti sa vopsesti un perete intr-o culoare vie, vibranta si pe ceilalti in nuante neutre. Sau poti imparti peretele in jumatate si sa-l vopsesti in nuante diferite, pentru mai mult dinamism.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare