Amenajarea casei

# vanzare casa #vanzare apartament #greseli vanzare #cumparatori casa

Greseli care pun pe fuga potentialii cumparatori ai casei

Vanzarea casei implica pregatirea acesteia pentru primirea potentialilor cumparatori si obtinerea unui pret cat mai bun de la acestia. O astfel de vizita poate fi un esec total din cauza unui banal miros urat, a unui paianjen sau a unui detaliu precum un tapet murdar si vechi.

Iata 6 greseli care ar putea sa puna pe fuga potentialii cumparatori ai casei:


1 Nerespectarea nevoii de spatiu personal pentru investigatie


Potentialii cumparatori vor sa vada cu ochii lor cele mai mici detalii ale unei locuinte atunci cand merg la o vizionare. Problema este ca un client nu se simte in largul lui sa deschida usa de la o debara sau sa cerceteze fiecare colt atunci cand proprietarul sta in spatele lui.

Un potential cumparator stresat renunta repede si cauta in alta parte. De aceea, este important ca vizualizarea unei locuinte sa se faca printr-un agent imobiliar sau sa se asigure spatiul personal pentru investigatie.


2 Lucruri in stare proasta de functionare


Cand pleaca de la o vizionare, oamenii rememoreaza ce le-a placut si, mai ales, ce le-a lasat o impresie proasta. Cand la vizionarea unei locuinte sunt descoperite mai multe lucruri in stare proasta de functionare, acestea creeaza o imagine negativa si pot convinge clientul sa caute o alta casa mai bine intretinuta.

Usi care scartaie, o curte neingrijita, o vopsea scorojita, lipsa becurilor intr-o incapere, o priza smulsa, toate acestea sunt mici detalii, care pot avea un efect negativ deloc de ignorat.

Daca exista locuri din casa care arata rau sau care risca sa para extravagante, se impun cateva imbunatatiri. Un perete mazgalit de copii trebuie reparat. Daca ai fototapet intr-o camera, este mai bine sa-l dai jos si sa vopsesti peretii intr-o nuanta neutra. Fototapetul este o modalitate foarte personala de a decora o incapere si exista riscul sa faca o impresie proasta unui strain.


3 Prezenta insectelor


La o vizionare, aparitia unui gandac sau a unui sir de furnici in bucatarie alunga orice cumparator. Oamenii accepta mai usor ideea renovarii unei bai, insa nu si necesitatea unei dezinsectii. Paianjenii, gandacii si orice fel de insecte care nu au ce cauta in locuinta nu ar trebui sa existe intr-o casa scoasa la vanzare.


4 Incaperile slab luminate


Un alt lucru care dezamageste potentialii cumparatori si ii poate determina sa renunte la tranzactie il reprezinta camerele slab luminate. Curata bine ferestrele, strange draperiile, pune becuri cu lumina puternica si fa tot posibilul sa nu existe nicio incapere intunecoasa, inclusiv debaraua.


5 Mirosurile neplacute


Mirosurile pot avea un impact fizic si emotional negativ asupra cumparatorilor. Mirosul animalelor de companie, mirosul de mucegai sau tutun sunt cativa factori care pun pe fuga potentialii cumparatori.


6 Elementul-surpriza


Potentialilor cumparatori nu le plac surprizele. Anuntul imobiliar trebuie sa fie suficient de detaliat, incat la vizionare sa nu descopere ca demisolul nu este renovat, ca balconul nu exista sau ca baia este mai mica decat s-a precizat. Astfel de surprize neplacute sunt un motiv suficient pentru a pune pe fuga potentialii cumparatori. Acestia ajung sa se intrebe ce alte lucruri li s-au ascuns si prefera sa caute alte oferte, decat sa riste sa aiba parte si de alte surprize in viitor.

Sursa foto: xarj.net

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea