Amenajarea casei

#flori #casa #amenajarea casei #decoratiuni

Florile artificiale, un kitsch?

Plantele si florile dau un aspect deosebit oricarei locuinte insa uneori pot fi destul de pretentioase si greu de ingrijit. In plus, inlocuirea lor in permanenta costa destul de mult. Ca alternativa, poti opta pentru florile artificiale, a caror popularitate a crescut mult in ultimii ani datorita varietatii lor si aspectului din ce in ce mai sofisticat si elegant.


1 Modele si materiale


Florile artificiale din ziua de astazi le imita atat de bine pe cele naturale incat le poti confunda foarte usor. Sunt confectionate din materiale delicate ca matasea naturala si au un design deosebit astfel ca pot fi folosite pentru a crea aranjamente unice.

Pe langa modelele clasice care se aseaza in vaze exista si suporturi speciale din bambus sau ceramica pentru acest tip de flori, care le sporesc nota de eleganta.

Evita florile artificiale din plastic si pe cele confectionate din materiale de calitate indoielnica pentru ca sunt de prost-gust si vor strica aspectul locuintei tale.


2 Ingrijire si intretinere


Florile artificiale sunt usor de intretinut si au o durata de viata foarte mare. Nu necesita udare, indepartarea frunzelor uscate, fertilizare sau lumina solara . Din contra, poti sa le asezi in orice camera, inclusiv pe holuri, zone in care plantele naturale rezista mai greu din cauza curentilor de aer si luminii de slaba calitate.

Tot ce trebuie sa faci pentru a le ingriji este sa le scuturi si sa le stergi de praf o data la cateva zile. Majoritatea plantelor artificiale pot fi spalate la nevoie cu apa si sapun.


3 Plantele artificiale si Feng Shui


Adeptii Feng Shui sustin ca plantele artificiale nu aduc o energie pozitiva in casa in comparatie cu cele naturale. Insa, pe de alta parte, potrivit acestei filosofii, orice obiect decorativ care reprezinta „viata” este permis intrucat ajuta la crearea unei atmosfere de relaxare.

Daca vrei sa-ti decorezi casa dupa regulile Feng Shui dar ai indoieli cu privire la folosirea plantelor artificiale in decor, iata cateva motive bune pentru a trece peste aceasta ezitare:

  • Culoarea verde in Feng Shui reprezinta viata, sanatatea si dezvoltarea;
     
  • Camera in care vei amplasa planta artificiala decorativa va capata un aspect mai intim si mai familial;
     
  • Matasea aduce noroc astfel ca florile confectionate din acest material ar trebui sa aiba acelasi efect.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare