Amenajarea casei

#feng shui #curatenie #oglinzi #principii feng shui #energie pozitiva #usa de la intrare

Feng Shui: 5 moduri simple prin care poti aduce energia pozitiva in casa

Principiile Feng Shui promit sa aduca un strop de energie pozitiva in casa ta si, in ciuda faptului ca la prima vedere pare dificil sa creezi un echilibru perfect, sa stii ca nu este chiar atat de greu. Daca respecti cateva reguli Feng Shui de baza, cu siguranta poti avea o casa care emana energie pozitiva si iti imbunatateste starea de spirit. Rezerva-ti cateva minute din timpul tau liber pentru a revitaliza rapid decorul casei.

1 Fa ordine in camere

Ordinea este un element-cheie in Feng Shui, astfel ca pentru a atrage energiile pozitive, trebuie sa pui fiecare lucru la locul lui. Din propria experienta, stii ca nimic nu se compara cu satisfactia si starea de bine pe care le obtii dupa faci curatenie in toata casa. Daca nu ai timp sa faci ordine in toate camerele, incepe cu dormitorul, apoi cu bucataria.




Sursa foto:fengshuicrazy.net

2 Aeriseste camerele cat mai des

Aerul curat si lumina naturala sunt doua elemente de baza in gandirea Feng Shui. Prin urmare, daca vrei sa atragi energiile "chi" (energii pozitive) este indicat sa aerisesti cat mai des camerele si sa lasi lumina naturala sa patrunda in casa.



Sursa foto:blog.zensolutionsfengshui.ca

3 Ai grija de usa de la intrare

Conform principiilor Feng Shui, usa de la intrare este poarta care permite patrunderea energiilor pozitive in casa, insa pentru aceasta, ea trebuie sa fie bine intretinuta. Acest lucru inseamna ca trebuie sa cureti usa de praf si sa indepartezi elementele din preajma ei care ar putea atrage energii negative.

Este vorba despre flori ofilite, ghivece sparte sau pungi cu resturi menajere. De asemenea, felul in care se deschide si se inchide usa este important in gandirea Feng Shui. O usa care se deschide lin, fara scartait, atrage energii pozitive in casa.



Sursa foto:fengshui.about.com

4 Ascunde cutitele cu varf ascutit

Cutitele cu varf ascutit sunt considerate aducatoare de energii negative in casa, tocmai de aceea, expertii in arta Feng Shui iti recomanda sa le ascunzi atunci cand nu le folosesti. Indicat ar fi sa le tii inchise intr-un sertar, astfel incat sa nu fie la vedere sau la indemana copiilor.




Sursa foto:jdorganizer.blogspot.com

5 Renunta la oglinzile din dormitor

Daca ai oglinzi in dormitor, este indicat sa renunti la ele si sa le muti in alta parte. In gandirea Feng Shui, oglinzile reflecta problemele si nelinistile pe care le ai, deci atrag energii negative. In schimb, un dormitor fara oglinzi este prielnic pentru energiile pozitive.

Sursa foto:furniture.trendzona.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului