Amenajarea casei

#case mobilate #jysk #hope and home for children

Doua noi case Hope and Homes for Children au fost cofinantate si mobilate de JYSK

24 de copii cu nevoi speciale severe vor fi curand mutati in cele doua case familiale deschise de Hope and Homes for Children in Bistrita-Nasaud, din cele 3 necesare inchiderii definitive a Centrului de Plasament de tip Familial pentru copiii cu Dizabilitati Bistrita. Toate cele 3 case sunt ridicate cu cofinantare JYSK Romania si, de asemenea, sunt complet mobilate si utilate cu sustinerea companiei.

 

Odata cu inchiderea Centrului de Plasament de tip Familial pentru copiii cu Dizabilitati Bistrita se finalizeaza procesul de dezinstitutionalizare din judet. Este ultimul centru de plasament din Bistrita-Nasaud, iar pentru inchiderea lui sunt necesare 3 case. Cele doua case finalizate la inceputul anului 2022 se afla in localitatile Viisoara si Unirea, iar ce-a de-a treia, o locuinta de tip protejat pentru tinerii cu nevoi speciale, se afla in constructie.

JYSK Romania sustine interventiile Hope and Homes for Children si reforma sistemului de protectie a copilului de peste 5 ani, asigurand in aceasta perioada mobilarea si dotarea completa a 19 case de tip familial si 3 apartamente familiale la nivel national. Dintre acestea, 6 case familiale se afla in Bistrita-Nasaud si au devenit un mediu cald si primitor, apropiat de Acasa, pentru peste 70 de copii.

„Inca de la inceputul colaborarii noastre cu Hope and Homes for Children Romania, a contat foarte mult sa gasim un partener credibil, organizat si cu o viziune bine definita. In Hope and Homes for Children am gasit numeroase motive pentru a dezvolta aceasta relatie care, iata, dureaza de 5 ani, perioada in care JYSK a mobilat 19 case de tip familial si 3 apartamente familiale. Obiectivul Fundatiei este foarte clar si usor de inteles, si anume inchiderea tuturor orfelinatelor din Romania pana in anul 2027 si construirea de case de tip familial, similare ca aspect si functionalitate cu casele familiilor tipice. Este foarte important faptul ca aceste case sunt integrate in comunitate: sunt construite in zone rezidentiale, unde copiii au vecini, interactioneaza cu alti copii din comunitate si invata sa traiasca asemenea unei familii. La Bistrita-Nasaud, intamplator, a fost construita si prima casa mobilata cu produse JYSK in urma cu 5 ani. Acum, implicarea JYSK a fost mai mare decat la casele precedente, in sensul ca de aceasta data casele nu sunt doar mobilate de JYSK, ci si cofinantate.”, spune Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria.  

Casele familiale construite de Hope and Homes for Children sunt o alternativa de locuire pentru copiii si tinerii din centrele de plasament, odata cu inchiderea definitiva a acestora. Terenul pentru fiecare casa a fost achizitionat de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud, iar casele, pe masura ce au fost finalizate, au fost donate si au intrat in patrimoniul autoritatilor locale.

„Ca sa ingrijesti un copil, ai nevoie de timp. Nu e ceva ce poti face de pe azi pe maine. Ca sa ingrijesti multi copii, ai nevoie de mult timp. Cu rabdare, migala si atentie. E ceea ce am facut impreuna cu partenerii nostri la Bistrita. Pentru ca proiectele mari cer timp si dedicatie. Chiar daca se schimba (si nu neaparat in bine) lumea din jurul nostru, chiar daca lucram intr-un mediu mai instabil decat oricand, mergem inainte si facem bine, spunem noi, lucrurile pe care le facem. Schimbam in bine vietile copiilor pe care avem onoarea sa-i sprijinim.” declara Stefan Darabus, Director Global de Programe, Hope and Homes for Children

AICI puteti urmari turul casei cu numarul 118 din Bistrita-Nasaud, gazde Alexandra Ungureanu si Alex Bratu, Country Manager JYSK Romania si Bulgaria, in cadrul unei transmisii Live ce a avut loc recent.

 

Cea mai recenta campanie Hope and Homes for Children trage un semnal de alarma cu privire la numarul inca mare de copii, 3810, care traiesc in 141 de centre de plasament, in Romania. Spune si tu #SuntAici si vezi mesajul-manifest al campaniei, aici.

Despre JYSK Romania

JYSK este unul dintre cei mai importanti retaileri de mobila si decoratiuni interioare din Europa. Grupul desfasoara operatiuni in peste 50 de tari si numara un total peste 26.500 de angajati si peste 3000 de magazine.

JYSK a inaugurat primul magazin pe data de 2 aprilie 1979 in Danemarca, in orasul Aarhus, al doilea cel mai mare din tara.

Retailerul danez de mobila si decoratiuni interioare comercializeaza o gama variata de produse pentru casa si gradina. Sub deviza "Sleeping and Living", magazinele JYSK ofera tot ce este necesar in casa pentru viata de zi cu zi, de la mobilier de interior si de gradina, pana la lenjerii de pat, perne, obiecte decorative si de iluminat.

JYSK a intrat pe piata din Romania in 2007, odata cu inaugurarea primului magazin la Oradea. Reteaua numara in prezent 112 magazine in Romania.

Compania JYSK este detinuta de familia fondatorului ei, omul de afaceri danez Lars Larsen, care are in portofoliu si alte companii, cu o cifra de afaceri anuala de 4,8 miliarde de euro. Cifra de afaceri JYSK este de 4,4 miliarde euro.

Despre Hope and Homes for Children Romania

Hope and Homes for Children activeaza in Romania din 1998, iar de atunci si pana la finalul anului 2021, Fundatia a contribuit in mod direct sau indirect la inchiderea a 63 de centre de plasament de tip vechi (orfelinate), in timp ce alte 10 sunt in curs de inchidere.

Prin serviciile dezvoltate de Hope and Homes for Children, copiii trec de la ingrijirea in institutii in care nu beneficiaza de atentie si afectiune individuala, la sisteme bazate pe conceptul familial, printre care si case familiale, care le permit o viata apropiata de normalitate. Prin eforturile Fundatiei si ale partenerilor sai au fost dezvoltate 116 case si 8 apartamente familiale, cu 6.747 de copii scosi din orfelinate si aproximativ 1800 au fost reintegrati in familia naturala sau extinsa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare