Amenajarea casei

#reguli culori #amenajare dormitor #design dormitor

Dormitorul - culoarea si dispozitia

Dormitorul este un spatiu important pentru fiecare dintre noi chiar daca petrecem un moment de liniste, relaxare; este o incapere intima in care ne retragem in fiecare seara.

Pentru ca ambientul dormitorului sa va ofere o stare de spirit relaxanta sau placuta trebuie sa alegem cu foarte mare atentie culorile in care vopsim peretii. Punctul de plecare pentru dormitorul dumneavoastra il poate reprezenta culoarea preferata.

Folosirea inteligenta a culorii poate schimba total aspectul oricarui spatiu din casa noastra.

Daca optam pentru culori pale sau tonuri de alb pentru amenajarea dormitorului ele confera un aer proaspat rezultand o atmonsfera luminoasa.



Culorile intense precum rosu, verde, orange au un efect puternic creand un ambient intim familiar.

Cand ne aflam in faza de alegere a culorii pentru dormitorul nostru trebuie sa tinem cont de lumina naturala pe care o primeste aceasta incapere. In cazul in care camera noastra este pozitionata catre nord-est primeste o cantitate mica de lumina naturala, atunci trebui sa folosim culori calde.



Trebuie sa mai tinem cont si de anotimpuri deoarce in functie de acestea atmonsfera camerei se schimba pe parcursul anului.

De exemplu toamna cand vegetatia se regaseste in culorile pamantii si camera este mai intunecata suntem nevoiti sa folosim mai multa lumina artificiala. Din acest motiv trebuie sa alegem o gama de culori care sa se integreze bine atat in lumina naturala cat si artificiala, de exemplu nuantele de mov sau cafeniu.

Perceptia culorii este unica pentru fiecare dintre noi. Lumina, texturile suprafetelor, chiar si alte culori din casa sunt factori externi care infulenteaza perceptia vizuala asupra culorii. Suprafetele obiectelor reflecta lumina pe care o descompun in diferite culori.


Dispozitia noastra in functie de culoare


Este foarte important sa stim ca pata de culoare adusa ambientului nostru poate stimula simturile si trezi emotile (stare de fericire, relaxare, agitatie).

Starea de spirit poate fi schimbata in functie de culori, de exemplu:

  • Culorile in nuante de roz sunt vioaie, distractive, pozitive.
  • Culorile in nuante de verde odihnesc si echilibreaza mintea.
  • Culorile in nunante de oranj/galben stimuleaza activitatea cerebrala.
  • Culorile in nuante de albastru alcatuiesc un mediu calm, meditativ.


In concluzie daca stim sa combinam inteligent culoarea, putem schimba atmonsfera camerei si sa cream un spatiu care sa corespunda cu stilul nostru de viata.
 

Daca aveti intrebari despre amenajarea dormitorului, le puteti adresa Designerului de interior Alexandra Nicula, printr-un comentariu la acest articol.  

Surse foto: www.poliform.it, www.flou.it, www.archiproducts.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  
  •   comentarii

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea