Sfaturi practice

#amenajare #sfaturi #dormitor

Un dormitor de vis: 3 secrete pe care trebuie sa le stii

Dormitorul este una dintre cele mai importante camere din casa. La urma urmei, somnul odihnitor este esential pentru sanatatea noastra. In plus, cu totii avem nevoie de un loc in care sa ne lasam problemele in urma si sa ne relaxam la sfarsitul unei zile lungi.

Nu ai insa nevoie de ajutorul unui designer pentru a avea dormitorul mult visat. Cu aceste trucuri simple, oricine poate amenaja un dormitor ca de revista. Iata care sunt cele trei sfaturi de decorare care iti vor transforma dormitorul in propriul sanctuar al fericirii.

 

1. Simetria

Simetria este prietenul tau. Creeaza un sentiment de calm si ordine intr-o camera, dar nu si de plictiseala. Pentru a realiza un aspect simetric, dar nu standard, flancheaza patul cu piese de mobilier si accesorii identice, dar schimba texturile. Poti incerca un amestec de suprafete reflectorizante sau metalice si elemente naturale, cum ar fi lemn sau rachita, ori poti alege un amestec de sticla transparenta sau tesaturi traditionale. In aceasta camera oglinzile in rame albe care se potrivesc perfect in decor sunt asezate de fiecare parte a patului. Langa acestea, pe noptiera au fost asezate lampi cu baze translucide. Ambele elemente contrasteaza cu lemnul intunecat al noptierelor si permit luminii sa imbrace camera.

2. Alege culorile potrivite

Alege o paleta de culori viabila pentru un dormitor in care vrei sa te retragi la sfarsitul zilei. Iata un truc la indemana: alege trei culori neutre care se combina perfect impreuna, apoi adauga un accent de culoare pentru a mentine senzatia generala de pace si liniste. Selecteaza culori neutre intr-o nuanta similara, dar cu saturatii diferite. Pentru aceasta camera, designerii au folosit nuante de bej, cu un accent galben-verzui pentru perne, tesatura si perdele. Rezultatul este o camera calda, primitoare.

3. Combina stilurile

Adauga elemente care sa rezoneze cu personalitatea ta si nu te sfii sa sfidezi regulile de design! Daca majoritatea mobilierului din dormitor este traditional adauga o piesa contemporana, unica. Sau, daca toate accesoriile tale sunt legate de natura poti include in peisaj un element decorativ sau o piesa de mobilier in stil industrial.

Scaunul si masuta din imagine sunt confectionate din tapiterie traditionala matlasata, ce ofera un aer vintage incaperii. In acelasi timp, noptierele albe, simple, cu linii drepte ofera un aspect modern incaperii.

Amestecarea stilurilor impiedica o camera sa devina prea formala sau infundata. La urma urmei, dormitorul tau ar trebui sa fie un loc in care te simti confortabil.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea