Sfaturi practice

#terasa acasa #arhitect #suedia #renovare #terasa #casa

Terasa de pe casa! Amenajeaza-ti propriul tau paradis!

 

Caldura nu ne da pace si pare ca toate solutiile de racorire sunt in zadar. Sa iesi in fiecare zi la terasa poate fi costisitor, dar de ce sa nu aduci terasa la tine? Iata la ce s-a gandit un proprietar din Suedia, noi credem ca arata fantastic:

1. Podeaua de lemn

Chiar daca ploua sau ninge pe ea, podelei din lemn nu I se va intampla nimic. Daca este tratata asa cum trebuie, ea va tine mult timp. Cel mai bun mod prin care iti poti proteja lemnul tinut afara este prin a-l da cu bait sau cu lac.

2. Mobilierul

Ei bine, aici trebuie sa ai grija! Mobilierul trebuie sa suporte bine intemperiile. Cel mai bine ar fi sa alegi ceva ce are un cadru metalic, dar si metalul trebuie tratat, altfel va ruginii. Daca iti doresti un anumit design iar metalul nu se potriveste, poti alege lemnul sau iuta. De asemena, si acestea trebuie intretinute si tratate..

3. Marginea

Daca alegi sa iti construiesti terasa pe un spatiu inalt ar trebui sa iei in considerare ridicarea unui gard sau a unei balustrade. Chiar daca ai sau nu copii, pentru a evita accidente sau sitiuatii periculoase este indicat sa securizezi marginea terasei. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la priveliste! Poti face la fel ca in imaginea de mai jos si sa o ingradesti cu sticla.

4. Plantele

Aici este foarte simplu, dar bineinteles trebuie sa tii cont de tipul de clima din zona in care locuiesti. Poti sa alegi plante verzi si sa creezi un design minimalist sau poti alege flori cat mai colorate si optezi pentru un stil boho-chic. Totul depinde de tine.

5. Constructia

Inainte sa te apuci de un asemenea proiect asigura-te ca spatiul pe care doresti sa construiesti terasa va suporta o asemenea greutate. Discuta cu un arhitect, prezinta-i planul casei si vezi ce iti spune. Siguranta este pe primul loc.

Sursa imagini: Lundin.se

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului