Sfaturi practice

#lucruri baie #parfum #periuta dinti #baie

9 lucruri pe care nu trebuie sa le tii in baie

Baia este locul din casa in care este concentrata cea mai mare umiditate. Prin urmare, este locul perfect pentru ca anumite microorganisme sa se inmulteasca si sa afecteze obiecte pe care le folosim zilnic. Din acest motiv, ar trebui sa le depozitezi in alta parte.

9 lucruri pe care nu trebuie sa le tii in baie

Multe bacterii si microorganisme locuiesc in baile noastre, insa doar unele dintre ele pot fi daunatoare. Din acest motiv, este foarte important sa dezinfectezi si sa pastrezi intotdeauna aceasta camera curata.

Bacteriile si microorganismele se pot acumula in locuri neasteptate, iar toaleta nu este intotdeauna locul in care se concentreaza. Umiditatea si schimbarile de temperatura din baie pot determina aparitia mucegaiului si a bacteriilor pe alte obiecte.

Exista unele lucruri pe care este mai bine sa le scoti imediat din baie sau sa le organizezi corect daca vrei sa le tii neaparat in baie. 

Lame de ras

In timpul unui dus, baia se umple de aburi, iar umiditatea este intotdeauna prezenta in aceasta camera din casa. Din acest motiv, aparatul de ras poate rugini mai usor, ceea ce este foarte periculos cand il vei folosi.

Este confortabil sa ai aparatul in baie ca sa-l folosesti imediat dupa dus, dar nu ar trebui sa-l  depozitezi aici, ci intr-un alt loc departe de umiditate, pentru a evita rugina.

Medicamentele

Pe majoritatea cutiilor de medicamente este scrisa indicatia "pastrati intr-un loc racoros si uscat." Ei bine, baia nu este acel loc. Schimbarile de temperatura si umiditatea ridicata care se acumuleaza nu reprezinta mediul potrivit pentru pastrarea medicamentelor. Acestea se patreaza intr-un loc cu o temperatura constanta.

Bijuterii

Multe femei isi lasa bijuteriile in baie. In acest fel, le va gasi mai usor a doua zi. Totusi, din acelasi motiv, nu ar trebui sa pastram astfel de obiecte in baie pentru ca se pot rugini si deteriora.

Produse si perii pentru machiaj

Din nou, contrastul de temperatura si umiditate din baie poate fi de vina pentru stricarea produselor pentru machiaj. De aceea, este recomandat sa le depozitezi intr-un alt loc din casa.

Aparate electrice

Multe persoane prefera sa asculte radioul in timp ce fac dus sau baie. Dar sa ai un aparat electric in acest loc nu este o idee buna. Umiditatea le poate afecta grav si le poate strica. Mai mult, poate fi chiar periculos daca intra in contact cu apa.

Prosoape

Este normal ca prosoapele pe care le folosesti zilnic sa stea in baie. Dar cele curate pe care le pastrezi pentru a le reinnoi pe cele folosite deja trebuie depozitate in alta parte. Motivul? Umiditatea le va face sa-si piarda pufosenia.

Creme pentru protectia solara

Acestea nu trebuie pastrate in baie. Motivul este simplu: umiditatea poate afecta eficacitatea lor.

Parfumuri

Desi ai impresia ca sunt bine protejate in sticla lor, variatiile de temperatura, aburi si umiditate pot face ca procesul de oxidare sa le strice aroma.

Periuta de dinti

Este un lucru de baza pentru o igiena orala buna. Din cauza umiditatii se poate ca aceasta sa nu se usuce corect, acumuland mucegai si bacterii. Din acest motiv, trebuie depozitata intr-un alt spatiu sau, dupa utilizare, usc-o foarte bine si pune-o intr-o cutie.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Cauta-ti perechea