Sfaturi practice

#amenajare casa #design interior #confort #camera de oaspeti

10 sfaturi pentru a amenaja o camera de oaspeti ca la carte

Cand ai oaspeti care te viziteaza pentru mai multe zile, trebuie sa le asiguri tot confortul de care au nevoie. O camera de oaspeti, amenajata ca la carte, este tot ceea ce iti trebuie. Vei avea insa o singura problema: musafirii tai nu vor mai dori sa plece.

 

Lenjeria de pat curata si frumos mirositoare va fi foarte apreciata. De asemenea este important sa creezi un ambiant placut. Iata cele zece lucruri carora trebuie sa le acorzi atentie cand amenajezi camera de oaspeti.

1. Alege un pat confortabil

Un pat alcatuit din mai multe straturi (cuvertura, patura, perne, etc) se va potrivi nevoilor fiecarui oaspete. Daca dormitorul care urmeaza sa devina camera de oaspeti se afla la mansarda poti alege un pat cu spatiu de stocare, pentru a profita la maxim de spatiul disponibil. Este indicat sa investesti intr-o saltea de buna calitate, care sa sustina coloana vertebrala intr-o pozitie naturala.

2. Perne de plus

Nimic nu face ca un dormitor sa arate mai placut si sa fie mai primitor decat pernele decorative din plus, asezate strategic pe pat.

3. Iluminarea

Opteaza pentru o larga varietate de corpuri de iluminat. Chiar daca ai o lustra care lumineaza intreaga incapere, este necesar sa adaugi si veioze sau aplice, deasupra patului, in cazul in care oaspetii tai vor sa citeasca inainte de culcare. De asemenea, daca adaugi un birou in camera de oaspeti nu uita sa adaugi si o lampa de birou pe aceasta.

4. Flori proaspete

Decoratiunile fancy vor fi intotdeauna pe placul invitatilor tai. Asigura-te ca pe una dintre noptiere adaugi un buchet de flori de camp sau o vaza cu flori uscate. Decizia iti apartine.

5. Obiecte de colectie

De cele mai multe ori, camera de oaspeti este un loc asemanator unei camere de hotel. Iesi din anonimat si transforma camera intr-o camera in care ti-ar place sa locuiesti. Decoreaza peretii cu opere de arta, obiecte de colectie sau suveniruri pe care le-ai adus din calatorii. Afisarea acestor obiecte va starni curiozitatea oaspetilor tai si, in mod cert va fi o initiativa ce te va face o gazda perfecta.

6. Scaune confortabile

Este un adevarat lux pentru un oaspete sa aiba propria lui canapea confortabila pe care sa se intinda si sa se poate bucura de putina intimitate. Noi adoram aceasta combinatie de loveseat si masa, care este potrivita pentru cateva ore de relaxare.

7. Depozitare simpla

Nicio camera de oaspeti nu este completa fara un spatiu de depozitare pentru valize, haine, genti, saci de cumparaturi, machiaj si articole de toaleta. Un dulap pentru bunurile oaspetilor tai este un must-have. De asemenea, vei avea nevoie de un dulap pentru depozitarea prosoapelor, pernelor si lenjeriei de pat suplimentare.

8. O mica biblioteca

Nevoia de citi este foarte mare pentru unii oaspeti. Asadar, nu ezita sa amenajezi in camera de oaspeti un colt in care sa asezi mai multe carti, in functie de preferinte. Incerca sa incluzi in mica biblioteca atat o carte de poezii cat si romane de fictiune, aventura, etc. Cu siguranta musafirii tai vor aprecia acest lucru.

9. Spatiu de lucru

Un spatiu de lucru este important pentru orice persoana, chiar daca se afla in vacanta. Unele persoane au nevoie de un birou unde sa-si poata pune laptopul sau documentele. De aceea este important ca in camera de oaspeti sa existe un colt in care acestia sa-si poata desfasura activitatea in liniste.

10. Lumanari parfumate

Lumanarile frumoase parfumate sunt invariabil una dintre acele atuuri adaugate, care ofera un mediu linistitor. Totodata, pe langa parfumul delicat, acestea pot avea si rol terapeutic, dar si estetic. Oaspetii tai se vor simti mult mai relaxati si asta numai datorita acestui mic detaliu.

Sursa foto: styleathome.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea