Amenajarea casei

# design casa #noptiera #amenajare casa

Despre noptiera si alegerea celei mai potrivite variante pentru casa noastra

Noptierele reprezinta un element indispensabil al fiecarui dormitor. Fara o noptiera, unde ai putea pune paharul cu apa pentru cand te trezesti noapte si ti-e sete, cartea preferata langa care adormi sau telefonul care te trezeste dimineata?

Pentru o piesa de mobilier modesta, chiar si o noptiera poate spune multe despre proprietarul ei.

Exista diferite tipuri de oameni. In casele unora, noptiera este doar un element de design, stralucitor, pe care sta doar o vaza cu flori sau o lampa excentrica. Alte persoane, in schimb, ticsesc noptiera cu un teanc de carti, documente si device-uri.

Sa tii cont de cat de ordonat esti si de cate lucruri trebuie sa depoziteze noptiera este elementul cheie al selectarii unei piese de mobilier potrivite.

Precum cuplurile nu impartasesc mereu aceleasi trasaturi de personalitate, nici noptierele nu trebuie alese in perechi identice. Gandeste alegerea unei noptiere ca o oportunitate sa insereze elemente eclectice si sa creezi tensiune intre diferite tipuri de mobilier. Totul este despre a introduce o forma sau un design la care nu te-ai astepta.

De asemenea, ar trebui ca noptiera sa fie la acelasi nivel cu patul? De preferinta nu. Pentru diversitate vizuala, vrei ca noptiera sa fie mai inalta sau mai joasa decat patul, astfel incat sa nu fie totul pe acelasi plan. Ca regula generala, este de preferat ca inaltimea noptierei sa fie cu 15 centimetri mai mica decat cea a patului, pentru ca obiectele personale si lampa sa fie la indemana

Pot alte tipuri de mobilier sa fie folosite drept noptiera? Desigur. Poti folosi diverse alternative, de la mese mici la scaune.

Insa in timp ce unele noptiere sunt doar mese mici cu picioare, altele au spatiu amplu de depozitare pentru carti, telecomanda, ochelari de citit sau alte obiecte esentiale de care ai nevoie seara inainte de somn.

Cel mai bine este sa iei in considerare de ce obiecte vei tine in noptiera inainte de a face o achizitie si daca preferi sa aiba usi de cabinet, sertare sau sa fie pur si simplu cu rafturi.

Si daca te gandesti sa iei o noptiera cat mai mare, pentru orice eventualitate, aminteste-ti sa gasesti una care sa nu depaseasca 60 de centimetri de la perete, deoarece orice mai mare de atat iti va sta in cale atunci cand te dai jos din pat.

Unde ar trebui sa stea smartphone-ul? Ia in considerare atasarea unui cablu de incarcare in spatele unui sertar din noptiera si inchiderea telefonului inauntru. Astfel, nu vei fi deranjat de mesaje sau lumina noaptea tarziu.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului