Amenajarea casei

#amenajare casa #decor grecesc #casa in stil grecesc

Decorul grecesc, stil si aer rustic intr-o locuinta moderna

Grecia este una dintre acele tari pe care le asociem automat cu vacanta de vara, plajele aurii si apa de un turcoaz incredibil, insa elementele specifice acestei tari mediteraneene constituie sursa de inspiratie si in alte contexte, cum ar fi amenajarea locuintei. Decorul grecesc se remarca prin stilul aerisit si aerul rustic pe care le "imprima" casei.

Alege piese de mobilier masive, dar simple

Pentru a avea o casa cu decor grecesc este nevoie ca piesele de mobilier sa fie realizate din lemn masiv sau cel putin sa pastreze aparenta lemnului masiv. In ceea ce priveste aspectul mobilierului, acesta ar trebui sa aiba linii simple, fara sculpturi elaborate si onduleuri.

Alege culori neutre sau puternice

In general, in decorul grecesc predomina nuantele neutre, de la maro inchis si deschis, pana la bej, galben pai si verde oliv. Daca nu iti este frica sa fii indraznet, poti alege ca nuanta predominanta din locuinta sa fie bleumarinul, albastrul cobalt sau un alt ton de albastru, combinat cu puritatea albului.



Alaturarea de albastru si alb aminteste de Santorini, unul dintre cele mai romantice orase ale Greciei.

Construieste arcade si coloane

Arcadele si coloanele sunt specifice decorului grecesc, de fapt decorului mediteranean in general. In casa, arcadele pot fi construite in locul usilor clasice, iar pe terasa poti inalta coloane.

Construieste ferestre mari

Ferestrele mari sunt un alt aspect specific decorului grecesc. In general, sunt construite din lemn, dar poti opta si pentru alte materiale. Perdelele si draperiile sunt pastrate in nuante deschise, pentru a permite patrunderea luminii in interior.



Amenajeaza bucataria cu lemn si piatra naturala

Bucatariile cu decor grecesc pastreaza cel mai bine aerul rustic si autentic. Ele sunt de obicei amenajate cu piese de mobilier din lemn masiv, in care sunt incorporate cele mai uzuale electrocasnice. Tavanul poate fi zidit in stil clasic sau, si mai bine, poate fi decorat cu barne sau lambriuri. Cat despre pereti, acestia sunt acoperiti cu piatra naturala.



Sursa foto: interior-design-decor.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea