Amenajarea casei

#decorarea casei #desing interior #stil minimalist #stil japonez

Decoreaza-ti casa in stil japonez

Stilul japonez, minimalist si de impact, a influentat intotdeauna lumea designului de interior. Iata cum sa te inspiri si tu din acest stil.

Stilul japonez se caracterizeaza prin linii moderne si minimaliste, spatii Zen care inspira la meditatie si relaxare, spatii deschise, separate doar prin usi glisante, materiale naturale (lemn, piatra, metal), palete de culori inspirate din natura (maron, bej, caramiziu, negru)

Spatiile deschise pot fi obtinute prin daramarea peretilor despartitori si inlocuirea lor cu usi glisante. Exista o mare diferenta intre stilul nostru, vestic, de a plasa multa mobila in mijlocul camarei, si stilul japonez care promoveaza minimul de piese de mobilier si toate cat mai apropiate de linia podelei.

Aducand in casa cateva piese autentice japoneze te va ajuta sa transformi rapid interiorul. Cele mai clasice piese sunt masa joasa si pernutele pe care se sta in jurul mesei. Astfel, podeaua devine centru de interes , deci ar trebui sa ai un parchet de calitate pe jos.

Pentru acoperirea geamurilor si chiar despartirea subtila a spatiului in camera poti folosi panourile Shoji sau Fusuma, realizate din hartie de orez, obtinuta prin metode traditonale japoneze. Lumina in camera trebuie sa fie difuza.

Pentru realizarea interioarelor japoneze sunt folosite materiale naturale cum ar fi bambusul, lemnul natural, metalele inchise la culoare (fierul) si piatra, toate reprezentand aspecte semnificative. Linia pe care este merge este mereu orizontala, evitandu-se inaltimile.

Peretii sunt decorati cu picturi japoneze numite Kakemono si culorile sunt mereu calde, galbenul pai fiind una dintre culorile des intalnite in decourile japoneze.

Patul japonez este si el foarte jos, minimalsit, are rama de lemn si este plasat mereu in centrul camerei.

"Mai putin inseamna mai mult" este una dintre legile principale in decoratiunile inspirate din arta japoneza.

 Legatura cu natura este intotdeauna sugerata prin deschiderea unei camere complet spre terasa sau exterior.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea