Amenajarea casei

#candelabru #scaun #decor Halloween #decor last minute #hol bantuit

Decor last minute de Halloween: un hol bantuit

Daca nu ai avut timp pana acum sa pui tara la cale si sa concepi un decor de Halloween, nu te da batut. In doar cateva minute poti obtine un decor last minute de Halloween care ii va surprinde pe toti cei care iti vor trece pragul. Este vorba despre holul bantuit.

Presara frunze pe tot holul

Trage perdeaua geamului din hol intr-o parte, ca si cum ar fi fost impinsa de vantul de afara. Umple un cos cu frunze moarte si imprastie-le pe toata pardoseala din hol, pentru a lasa impresia ca au fost aduse de un vant puternic. In acest fel, creezi iluzia unui hol dintr-o casa nelocuita, neingrijita de foarte mult timp.

Intr-un colt, asaza un scaun vechi, eventual care scartaie cand te asezi pe el. Arunca la intamplare o bucata de material alb, care seamana cu voalul unei mirese, iar jos, langa scaun, asaza o carte sau un jurnal personal. In acest fel, creezi mai mult mister si alimentezi suspansul, ba chiar dai nastere unui scenariu sumbru, numai bun pentru Halloween.

Presara scrisori pe scari

Decorul last minute de Halloween trebuie sa spuna o poveste. In acest caz, poate fi vorba despre o poveste de dragoste, iar daca invitatii vor intra in jocul tau, pot spune cum isi imagineaza ei evenimentele macabre din holul bantuit. Asaza din loc in loc pe scarile din hol cate o scrisoare si alte lucrusoare infricosatoare, cum ar fi o papusa fara cap sau o figurina sparta.

Frunzele moarte sunt in continuare nelipsite din peisaj, iar daca vrei ca decorul sa fie si mai veridic, incearca sa murdaresti scarile cu noroi.

Asaza portrete pe pereti

Daca ai prin casa poze cu bunica in tinerete sau portrete alb-negru, asaza-le pe peretii din hol. Pe o masuta poti arunca la intamplare carti vechi si rupte si neaparat un sfesnic cu lumanari inalte, arse.


Prinde ate in jurul candelabrului

Pentru a imita panza de paianjen, prinde ate albe in jurul candelabrului si lasa capetele sa atarne. Scoate becurile, pentru ca intunericul sa completeze decorul infricosator. Eventual poti aprinde o lumanare. Daca nu ai candelabru, poti fixa atele pe alte obiecte din hol. Acum decorul last minute de Halloween este gata. Invita-ti prietenii la tine si lasa usa intredeschisa, astfel incat ei sa intre si sa strabata singuri holul bantuit, pe un intuneric care ar baga spaima in orice viteaz.


Sursa foto: gardenista.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare