Amenajarea casei

#curatenie de primavara #curatenie in baie #curatenie #dulap medicamente

Curatenia de primavara in dulapul cu medicamente

Primavara este sezonul ideal pentru curatenia generala in casa. In acest fel vei scapa de lucrurile vechi, pe care nu le mai folosesti si vei face si mai mult spatiu. Acelasi lucru se aplica si dulapului cu medicamente, pe care trebuie sa il cureti cel putin de doua ori pe an.

Odata cu sosirea zilelor mai calduroase de primavara, dispar si cazurile de gripa, raceala si tuse, insa apar alergiile. Primavara inseamna mai mult timp in aer liber, dar si insecte, praf si alti alergeni.

Acum este momentul ideal pentru aprovizionarea dulapului cu medicamente de sezon. Inainte insa de a face cumparaturile, este recomandat sa faci curatenie in acest dulap si sa organizezi mai bine obiectele din el.

In acest fel vei scapa de medicamentele expirate, care pot deveni periculoase, folosite dupa data de expirare.
 

Ce sa arunci din dulapul cu medicamente


Medicamentele expirate isi pierd eficienta si pot deveni chiar periculoase. Atunci cand faci curat in dulap, citeste cu atentie eticheta. Sticlutele aproape goale ocupa mult spatiu si de cele mai multe ori nu mai pot fi administrate. Este astfel cazul sa le arunci.

Medicamentele prost depozitate in stare lichida se pot evapora, iar ceea ce ramane poate fi periculos. Este astfel indicat sa arunci medicamentele care au urme dubioase. De asemenea, arunca medicamentele care nu au fost inchise bine si in care a patruns aerul. Arunca si medicamentele care nu se mai gasesc in cutiile si sticlutele originale.

Arunca si retetele de medicamente pe care le-ai cumparat in trecut. Acestea nu mai sunt valabile, ocupa spatiu si sunt un mediu propice pentru praf.

Acorda atentie si produselor cosmetice si fardurilor care expira si po deveni daunataore pentru piele, ducand la numeroase iritatii.
 

Ce adaugi in dulapul cu medicamente


Dupa ce verifici si sortezi medicamentele pe care le ai in dulap, este indicat sa te aprovizionezi cu altele noi, de care a nevoie in sezonul cald. Astfel, ai nevoie de lotiuni de protectie solara , pentru momentele in care petreci mult timp in aer liber.

Tine in dulap si solutii pentru indepartarea insectelor, care isi fac aparitia in sezonul cald. Cumpara si medicamente pentru diverse alergii, pentru durerile de cap, gat, dinti sau spate. Nu uita nici de solutii antiseptice , alcool sanitar si bandaje.
 

Curata bine dulapul cu medicamente


Dupa ce sortezi toate medicamentele este indicat sa cureti cat mai bine dulapul. Spala cu apa si solutii de curatare, dupa care stergi bine cu o carpa curata si uscata. Sorteaza apoi medicamentele si toate celelalte obiecte in functie de categoria din care fac parte. Ai grija ca medicamentele lichide sau solutiile sa nu curga peste celelalte medicamente.

Ai grija ca dulapul sa fie bine inchis, situat intr-o incapere uscata si racoroasa. Acest dulap nu trebuie sa fie la indemana copiilor sau animalelor. Deoarece baia si bucataria sunt camere cu umiditate marita, este indicat sa eviti sa stochezi medicamentele in aceste locuri. Ai grija ca medicamentele sa nu fie expuse nici la temperaturi ridicate si lumina puternica.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea