Amenajarea casei

#curatenie in camera #curatenie #aerisire casa #fumat dormitor #curatenie dormitor

Curatarea si improspatarea unui dormitor in care se fumeaza

Daca ai obiceiul de a fuma in dormitor, cu siguranta ai un moment in care decizi sa ii pui punct si sa cureti camera in profunzime. Este cea mai buna decizie pe care o poti lua, mai ales pentru ca fimul se imprima in tesaturi si in haine, iar dincolo de miros si petele de nicotina, fumul de tigara iti afecteaza si sanatatea.

Iata care sunt pasii pentru care trebuie sa ii urmezi pentru a curata un dormitor in care se fumeaza.
 

Ai nevoie de:
 


1 Spala toate tesaturile

Da jos perdelele, draperiile, scoate lenjeriile de pat, pilota si chiar pernele si baga-le separat la un program amplu de spalare. Fumul de tigara se strecoara peste tot si "ataca" tesaturile nu doar prin miros, ci si prin pete. Spala toate hainele din sifonier si spala interiorul sifonierului cu un amestec de apa, otet si o lingura de bicarbonat. vei vedea cum apa se va murdari foarte repede.

La final lasa sifonierul deschis pentru a se aerisi complet, pulverizeaza un spray de camera sau adauga cateva picaturi de ulei esentiale de menta. Aseaza apoi toate hainele uscate si calcate in sifonier.

2 Curata mobilierul

Formeaza o solutie dintr-o cana de alcool medicinal si 5 picaturi de ulei esentiale de eucalipt. Adauga acest acestesc intr-un recipient cu pulverizator si stropeste intreaga suprafata a mobilierului cu lichid. La final sterge cu o carpa curata sau cu prosoape de hartie .

Sterge biroul, noptiera, sifonierul si cadrul patului.

3 Spala carpetele

Daca pe parchet ai covor sau carpete este musai ca acestea sa fie spalate. Cu siguranta tesaturile dese au absorbit o cantitate mare de nicotina care nu va fi eliminata printr-o simpla scuturare. Daca acele carpete sau covorate sunt mici le poti baga in masina de spalat sau le poti spala manual. Daca acestea sunt mari, nu iti ramane decat sa le duci la o spalatorie specializata sau la o spalatorie auto (unele dintre acestea spala si covoare).
 

Alte sfaturi!


Spala bine podeaua cu o solutie formata din apa si otet.
Spala usa, manerele si geamurile foarte vine.
Aspira salteaua de pe pat.
Aeriseste bine camera, cel putin o ora.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea