Amenajarea casei

#amenajare casa #amenajare camera #camera de oaspeti

Cum transformi camera copilului intr-o camera de oaspeti

Camera copilului pastreaza multe amintiri frumoase si nu ai vrea sa renunti la ea pentru nimic in lume, dar vine un moment in care copilul tau creste, pleaca la facultate in alt oras sau pur si simplu se muta la casa lui. Odata ce camera copilului nu mai indeplineste rolul pentru care a fost amenajata, o poti transforma cu usurinta intr-o camera de oaspeti.

In acest fel, nu vei mai ezita sa-ti inviti prietenii sau rudele sa doarma la tine din cauza lipsei de spatiu, ba chiar le vei oferi o camera spatioasa, plina de confort.


Strange tot ce aminteste de camera copilului

Posterele, stickerele, panoul din pluta, tabla de scris, fituicile cu orarul, calendarul cu artistul preferat, colectiile personale, caietele si manualele scolare, toate aceste lucruri trebuie stranse din camera si depozitate in cutii. In principiu, daca vrei sa transformi camera copilului in camera de oaspeti, este bine sa scoti tot ce ar putea aminti de fostul "locatar", nu pentru ca nu ti-ar fi dragi lucrurile, ci pentru ca oaspetii tai se vor simti mai bine intr-o camera pentru oameni mari.


Foloseste vechiul mobilier

Patul copilului (paturile, dupa caz) poate fi pastrat si pentru camera de oaspeti, insa doar daca este suficient de mare pentru o persoana adulta. Camerele cu paturi twin sunt ideale pentru camerele de oaspeti, asa ca nu trebuie sa te ingrijorezi daca prietenii tai casatoriti vor dormi separat.

Din vechea camera a copilului mai poti folosi si alte piese de mobilier, cum ar fi sifonierul, biroul si scaunul, insa doar daca sunt in nuante neutre si au forme clasice.



Sursa foto: incrediblehome.net


Revopseste peretii

Daca in camera copilului peretii erau vopsiti intr-o nuanta vesela de roz, albastru, verde sau galben, pentru camera de oaspeti este mai potrivita o nuanta neutra. Prin urmare gandeste-te sa revopsesti peretii. Ii poti vopsi in alb sau poti opta pentru un bej, portocaliu foarte deschis sau albastru ciel.

Sursa foto: decoist.com


Adauga accesoriile potrivite

Accesoriile pot aduce tusa finala in camera de oaspeti. Poti opta pentru perdele albe, tablouri, un panou decorativ pentru spatiul din spatele patului, vaze cu flori si veioze simple si elegante. Un accesoriu important in camera de oaspeti este lenjeria de pat. Aceasta ar trebui sa fie cat mai simpla, fara imprimeuri haioase.



Sursa foto: kenthotel.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea