Amenajarea casei

#televizor plat #decoratiuni casa #decoratiuni pereti #televizor lcd #mobilier televizor

Cum se decorezi spatiul din jurul televizorului plat

Esti fericit ca ai cumparat un televizor cu ecran plat pentru sufrageria ta, insa vechiul mobilier si obiectele de decor par sa nu se mai potriveasca acestei schimbari. Iata cateva solutii pentru aceasta problema:

Mobila pare sa nu mai stea in pozitia corecta, tablourile de pe pereti par blocate iar comoda pe care ai asezat televizorul pare sa fie mult prea mare. Toate acestea sunt dileme comune atunci cand vine vorba de decorarea spatiului din jurul televizorului cu ecran plat.

Insa, prin cateva mici schimbari, poti reda sufrageriei tale frumusetea si utilitatea.
 

Planuieste pentru mai mult spatiu


Unul dintre marile avantaje ale unui televizor cu ecran plat este capacitatea acestuia de a vedea din orice colt al camerei. Acest avantaj devine insa un dezavantaj atunci cand vine vorba de asezarea mobilierului in incapere.

Este foarte important ca vederea sa nu iti fie obstructionata de diverse obstacole. Atunci cand decorezi locuinta, priveste camera din toate unghiurile si incearca sa asezi mobilierul mai mare in spate, iar pe cel mic mai in fata, in asa fel incat sa poti privi la televizor din orice unghi.

De asemenea, poti sta si in fata televizorului, cu fata catre intreaga camera. In acest fel vei vedea obiectele care obtureaza vederea si spatiul.
 

Pune accent pe pereti


Televizorul plat poate sa se amestece cu decoratiunile de pe perete sau poate sa fie singur punctul de focalizare. Pentru a pune in valoare televizorul, poti vopsi peretele intr-o culoare puternica, care sa atraga atentia.

Daca nu iti doresti ca televizorul sa fie piesa centrala a incaperii, gandeste-te sa il asezi pe o piesa de mobilier care se inchide.
 

Alege inaltimea la care il postezi


In functie de inaltimea la care vrei sa asezi televizorul, trebuie sa te gandesti si la obiectele care vor decora spatiul din jur. Daca alegi sa aszi televizorul mai jos, pe o comoda, poti decora peretele din spate cu tablouri si alte accesorii de arta.

Acestea trebuie sa fie insa discrete si sa nu distraga atentia de la emisiunile sau filmele pe care le urmaresti la televizor.
 

Decoreaza cu obiecte de arta


Daca incaperea ta are tavanul inalt, obiectele de arta agatate deasupra televizorului reprezinta o modalitate buna de a decora spatiul liber. Alege insa obiecte de arta simple si abstracte. Obiectele de arta care contin obiecte sau figuri vor distrage atentia si vor concentra privirea asupra lor.

Pentru camere cu tavane scunde, insa cu pereti lungi, incearca sa decorezi cu obiecte mici de arta, picturi si fotografii. Cel mai bine este insa sa lasi televizorul sa fie punctul de atractie. Accentueaza noua ta achizitie cu ajutorul mobilierului simplu, dar de efect, in culori puternice, precum negru.

De asemenea, atunci cand decorezi camera, trebuie sa te gandesti si la dimensiunile televizorului. Cel mai indicat ca marimea televizorului sa fie direct proportionala cu marimea camerei. Daca pentru o camera mica vei alege un televizor mare, in timp acest lucru poate avea un impact negativ.

Vei avea dureri de cap si probleme cu vederea. De asemenea, daca asezi televizorul prea sus, acest lucru poate afecta pozitia gatului.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea