Amenajarea casei

#vopsire #tavan #culori #vopsire tavan #culori tavan

Cum sa vopsesti tavanul unei camere

Culoarea tavanului intensifica atmosfera unei camere si confera o finisare perfecta. Atunci cand vopsesti peretii in culori, trebuie sa te gandesti si la tavan, deoarece afecteaza intreaga atmosfera a camerei.

Cand alegi culoarea pentru tavan trebuie sa tii cont de anumiti factori, pentru a nu ruina intreg aspectul camerei.

Pentru a oferi inaltime unei camere, alege intotdeaua culori deschise pentru tavan. Ca si in cazul peretilor, tavanul ar trebui sa fie intr-o nuanta deschisa, in caz contrar, pierzi unul dintre elementele cheie in eforturile tale de a oferi iluzia de inaltime. Majoritatea tavanelor sunt albe, dar daca nu te incanta aceasta idee alege o nuanta asemanatoare peretilor, cu un ton mai deschis decat acestia.

Scopul tau este sa creezi fluiditate intre pereti si tavan, astfel incat privirea sa aiba continuitate, fara sa se opreasca in diferentele de culoare si sa localizeze astfel, adevaratele dimensiuni ale peretilor. Evita sa aplici elemente arhitecturale pe tavan, pentru ca acestea vor lua din efectul fluid pe care vrei sa in creezi intre plafon si pereti.


Iata mai jos ce trebuie sa stii:


Ce trebuie sa faci:


1. Urmeaza culoarea peretilor. Cea mai usoara metoda de a alege culoarea tavanului este sa privesti intai cu atentie culoarea peretilor. Acestia trebuie sa se asorteze cu culoarea tavanului. In acest fel vei alege culoarea potrivita, care pune in evidenta intreaga camera.


2. Alege tu culorile. Atunci cand hotarasti sa colorezi tavanul si peretii, alege chiar tu culorile pe care le vrei. Nu lasa zugravul sau alta persoana sa faca aceasta alegere. De asemenea, culorile pe care le alegi trebuie sa se combine frumos cu celelalte camere si designul pe care il doresti.


3. Alege o culoare mai deschisa pentru tavan. Atunci cand alegi aceeasi culoare pentru tavan ca si pentru pereti, esti indicat sa optezi pentru tonuri mai deschise. In acest fel camera va parea mai inalta.


4. Foloseste alb sau bleu atunci cand pereti au culori pale. Daca culoarea peretilor este prea pala, pentru tavan este indicat sa alegi alb sau bleu deschis. Albul este de altfel una dintre cele mai folosite culori la vosirea peretilor si tavanelor. Si bleu este o culoare potrivita, care va mari spatiul camerei tale.


Ce nu trebuie sa faci:


1. Nu exagera cu culorile deschise. Cand alegi pentru tavan aceeasi culoare ca a peretilor, nu opta niciodata pentru o culoare prea deshisa. Incearca o culoare cu doua tonuri mai deshise, altfel efectul nu va fi cel dorit.


2. Nu folosi culori inchise. Ca regula generala, culoarea tavanului nu trebuie sa fie mai inchisa decat cea a peretilor. Din moment ce lumina vine din tavan, aceasta trebuie sa aiba tonuri mai deschise decat peretii care il inconjoara.


3. Nu folosi culori diferite. Culoare tavanului trebuie sa fie uniforma pentru a crea o atmosfera naturala. Cand folosesti culori diferite, spargi unitatea coloristica a casei tale. De asemenea, nu este indicat sa vopsesti un tavan in mai multe culori sau nuante.


4. Nu vopsi tavanul atunci cand incaperea este plina de lucruri colorate. Atunci cand camera este plina de lucruri colorate, pentru tavan este indicat sa nu folosesti alte culori. Cel mai potrivit este sa folosesti alb. Aceasta culoare este ideala pentru astfel de incaperi. Albul tavanului ofera o pauza vizuala si ajuta combinarea placuta a celorlalte obiecte din camera.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului