Amenajarea casei

#transformare dormitor #oaza de relaxare #dormitor

Cum sa transformi dormitorul intr-o oaza de relaxare

Dormitorul poate fi transformat intr-o oaza de relaxare din care iti va fi apoi destul de greu sa iesi. Cu doar patru elemente de décor, poti face ca aceasta incapere sa inspire calm si liniste, exact ceea ce iti doresti la finalul unei zile. Inspira-te din urmatoare idei pentru a-ti transforma si tu, usor si rapid, dormitorul intr-un spatiu de relaxare.

Adauga elemente de lemn

Un perete decorat cu lemn va transforma imediat tot aspectul dormitorului. In privinta elementelor de decor, lemnul este in tendinte acum, accente din lemn regasindu-se pe usile dulapurilor, scaune si chiar pe tablii de pat. Poti duce aceasta idee de desing interior la urmatorul nivel, astfel ca poti decora cu lemn un intreg perete, in dormitor.

Foloseste tonuri pamantii

Un truc pe care designerii de interior il folosesc pentru a alege o paleta de culori cat mai relaxanta este acela de a lasa natura sa dea tonul. Astfel, nuantele pamantii inspirate din elementele din natura vor face ca dormitorul tau sa se transforme in cel mai relaxant loc din casa. Poti alege tonuri de verde inchis care sa predomine in aceasta incapere, dar cel mai bine ar fi ca inainte sa te decizi asupra nuantelor, sa faci o plimbare pe jos prin natura pentru a gasi inspiratia. Alege paleta de culori asa incat aceasta sa se potriveasca atat cu mobilierul din jur, dar si cu personalitatea si stilul tau de viata.

Mix de materiale

Atunci cand folosesti materiale diverse, in special materiale naturale si elemente inspirate din natura, dormitorul va deveni spatiul ideal pentru odihna si relaxare. Un pat cu cadru metalic, decoratiunile de lemn de pe perete, alte accente din lemn pe care le folosesti, materiale textile pretioase sunt combinatia ideala pentru a face acest loc unul confortabil. In functie de setul de mobilier pentru dormitor pe care il ai sau pe care intentionezi sa il achizitionezi, alege si restul materialelor de decor, facand o selectie din cele pe care le ai deja. Vezi ce se potriveste cel mai bine, integreaza aceste elemente in designul camerei si elimina tot ceea ce nu mai folosesti, pentru ca spatiul sa fie cat mai aerisit. O camera care te imbie la relaxare, nu trebuie sa fie o camera aglomerata.

Adauga plante verzi

Plantele verzi insufletesc orice spatiu si sunt ideale si pentru dormitor. Poti alege pentru aceasta incapere orice specii de flori iti plac, inclusiv plante agatatoare care vor arata frumos asezate in dreptul ferestrelor mari. Investeste in cateva plante pe care sa le pastrezi in dormitor si care in timp vor creste si vor deveni niste decoratiuni cu adevarat luxuriante. In dormitor, ai mai multe optiuni pentru a aseza plantele verzi astfel incat sa dai spatiului viata. Le poti suspenda de tavan, le poti prinde de perete, pot fi asezate pe noptiera, pe podea sau in orice loc simti ca este nevoie de mai multa vitalitate si prospetime. Exista o serie de plante verzi care au anumite beneficii si care sunt speciale pentru dormitor.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea